vulnerabilitatea
Din suflet

Vulnerabilitatea ca putere nu ca slabiciune

Vulnerabilitatea este considerata de noi adesea ca fiind un punct slab. Ei bine, de noi depinde cum privim aceasta situatie. Ea poate sa devina o arma daca stim cum sa o folosim. Fii asumat, priveste drept si nu te lasa influnetat de parerea celorlalti.

M-am gandit despre ce sa scriu pentru prima data pe aceasta pagina si raspunsul mi-a venit imediat: vulnerabilitate. Si asta deoarece exact acest lucru il fac eu acum prin pagina de facebook pe care mi-am creat-o si prin acest blog. Ma las vulnerabila in fata oamenilor.
Ma expun asa cum sunt, cu credintele mele, cu dorintele mele si cu viziunile mele asupra vietii. Cred ca unul dintre cele mai grele lucruri pe care le putem face este sa ne dezgolim in fata celorlalti, fara masti, sa fim exact cine suntem, sa ne privim in oglinda, sa ii privim pe altii in ochi si sa spunem: “Da, asta sunt. Uite-ma. Daca rezonezi cu mine, ma bucur, daca nu, inseamna ca avem perspective diferite. Si este ok. Fiecare cu drumul lui dar pe mine nu ma afecteaza cuvinte sau pararile tale”.

Esti mult mai mult decat crezi

De cele mai multe ori ne este teama sa fim vazuti asa cum suntem. Ne e teama de judecata celorlalti, de ce spune lumea. Ne este teama de acele multe guri care adunate pot parea mai puternice si te pot domina prin numarul lor. Ne e teama sa nu fim marginalizati si de multe ori preferam sa nu ne aratam asa cum suntem. Sau poate ne este teama ca odata ce ne lasam vulnerabili si spunem cine suntem, lumea se va indeparta, te va judeca si nu te va mai iubi.
Si daca este asa, ce? Anlizeaza putin. Stai, respira si gandeste-te. Si daca se intampla asa, ce? Oamenii care te iubesc, te iubesc, punct. Oamenii care iti sunt alaturi si te inteleg, iti sunt alaturi si te inteleg, punct. Iar daca prin vulnerabilitatea ta, ei vor profita, sa rada, sa barfeasca sau sa comenteze, ce crezi ca se intampla de fapt? Vorbesc despre fricile lor. Despre faptul ca neputand sa inteleaga, aleg sa vorbeasca. Dar nu este despre tine aici si asta trebuie sa intelegi, este despre ei.
Odata ce incepi sa te lasi vulnerabil, cu emotii la inceput, cum de altfel fac si eu, incepi treptat sa te descoperi pe tine, sa devii mai puternic, mai asumat si sa constientizezi ca vulnerabilitea este buna. Si poti sa ai surprize ca astfel, lumea sa te aprecieze si sa te iubeasca mai mult. Si frica ta de a nu mai fi iubit sau altele, sa se transforme fix invers.
Lumea sa inceapa sa iti admire puterea de a fi cine esti si poate ca astfel sa produci si tu in altii dorinta de a se expune asa cum sunt.
Si uite cum vulnerabilitatea devine puterea ta. Asa ca, pas cu pas, putin cate putin, iti spun sa te lasi vulnerabil, sa te expui asa cum esti, sa faci ce iti place cu adevarat, sa ii privesti in ochi pe ceilalti si sa le spui: “asta sunt si ma mandresc cu asta”. Iar daca vor fi persoane care vor alege sa plece, inseamna clar ca drumul vostru nu este comun. Cel putin nu atunci. Si este totul ok. Ti-ai facut un serviciu.
Asa ca eu decid sa ma las vulnerabila si sa va arat credintele mele. Va invit si pe voi sa faceti acelasi lucru.
O zi plina de intelepciune va doresc.

Ma gasesti pe facebook aici 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *