te iubesc
Din suflet

Invata sa spui NU celorlalti si DA tie. Meriti sa te iubesti

Invata sa spui NU. Vrei sa iti ajuti mereu prietenii, familia, colegii, sa fii pe placul tuturor si lumea intreaga sa fie bine. Foarte frumos pentru ei, dar pentru tine? Pentru ca tie sa iti fie bine trebuie sa inveti sa le spui celorlalti uneori NU.

Atunci cand vrei sa ii ajuti mai mult pe ceilalti decat sa te ajuti pe tine, nu ajuti pe nimeni.

Poate ca ti-e rusine, nu vrei sa ii deranjezi sau poate ca ai in tine acesta dorinta mare sa ii ajuti pe cei din jurul tau insa cateodata ajutorul inseamna a lasa lucurile asa cum sunt. Este o mare lectie a invata sa spui „nu”. Si eu am fost prinsa si inca sunt uneori prinsa in tendinta de a spune „da” mereu. Insa nu este in regula. Le spui „da” celorlalti si tie „nu”.

Invata care este limita

Odata ce esti mereu disponibil(a) cu totul, oamenii nu isi vor invata lectiile. Pentru ca esti tu acolo care face lucruri, care poate, care intelege, care nu spune niciodata „nu”. Si nu inteleg nimic din munca pe care ei ar trebui sa o depuna sau lucruri pe care ei ar trebui sa le rezolve. Considera ca este de la sine inteles ca tu poti. Ei bine, poate ca poti dar poate ca nu vrei. Si daca ii vei obisnui sa spui mereu „da”, atunci cand vei spune „nu”, se vor supara. Cum sa spui „nu” cand ai spus mereu „da”? Dar nu mai esti acolo disponibil(a) oricand si cu orice? Ei bine, NU! Si daca se supara, cu atat mai mult nu trebuie sa ajuti atunci pentru ca inseamna ca nu au inteles niciodata nimic din ajutorul tau si nu l-au apreciat cu adevarat.

Uneori trebuie sa ne dam singuri cu capul de pereti pentru a intelege lectiile dar daca este cineva care te usureaza de ele, ce sens are sa mai depui si tu efort?

Spune NU si mergi mai departe

Daca spui „nu” si oamenii incep sa se indeparteze, foarte bine. Iti faci curatenie in viata. Lumea trebuie sa inteleaga ca nu esti un bun disponibil. TU trebuie sa intelegi ca nu esti un bun disponibil. Ajuta-te pe tine intai si un prim pas important este acesta. Sa te valorifici pe tine. Tu esti cel mai important in viata ta. Nu egoist, ci cu toata iubirea din lume dar TU esti centrul vietii tale. Nu uita asta. Explica-le persoanelor respective de ce spui „nu”. Fa-i sa inteleaga. Poate ca asa se vor deschide si vor veni catre tine iar lucrurile se vor schimba. Dar daca nici asa nu se rezolva nimic, nu ai ce sa mai faci. Doar te-ai adanci intr-o zona in care te vei simti tot mai rau.

Odata ce vei invata sa spui „nu”, chiar daca iti va fi greu la inceput pentru ca vei avea aceasta tendinta de salvator, pe parcurs vei devini mai puternic(a), vei avea mai multa energie si vei avea mai mare incredere in tine.

Asa ca invata sa spui „nu” exteriorului si „da” interiorului. Esti mult mai mult decat crezi.

Ma poti gasi si pe facebook aici

Mai poti citi si Visul tau este cel mai important. Vei esua doar cand te vei opri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *