plexul solar
Din suflet,  Reiki

Plexul solar, centrul unde se strang furia, grijile. Cum sa te echilibrezi

Ceea ce perturba cel mai mult plexul solar sunt grijile, fricile, furia, indoiala, sentimentele haotice. Cum plexul solar este rezervorul fortelor, cand acesta functioneaza prost, se pot produce probleme de sanatate: dureri de stomac, ulcer. De asemenea toate organele aferente lui pot fi afectate: stomacul, ficatul, rinichii. Pentru a iti iti curata si echilibra plexul, dar si pentru a te elibera de toate emotiile nocive, este nevoie sa faci anumite exercitii.

Atunci cand ura, furia, nervii incep sa apara, ajungi sa simti aceste sentimente direct in plexul solar. Exista si acea vorba: „ai nervi la stomac”. Tocmai de aici vine. Plexul solar este echivalentul celei de a treia chakra, Manipura si este de culoare galbena. Cand aceasta se umple de toate aceste emotii, chakra incepe sa nu mai functioneze in parametrii normali. Se poate micsora si isi poate schimba culoarea. Din galbenul stralucitor care ar trebui sa fie in mod normal, aceasta va deveni mai fada, fara stralucire.

Cum sa iti cureti plexul solar

Exista mai multe modalitati de curatare a plexului solar. Odata ce iti cureti plexul, toate acele sentimente si trairi negative vor disparea. Cu cat vei practica mai mult exercitiile, cu atat vei avea un plex sanatos iar mintea va deveni si ea mai puternica pentru ca te vei elibera se sentimentele nocive precum frica, furia si restul.

Plexul solar este in stransa legatura cu natura. Copacii sunt una dintre cele mai eficiente modalitati de a te ajuta in purificarea plexului solar.

Alege un copac mare: un stejar, un brad sau orice alt pom gasesti. Inchide ochii, lipeste-te cu spatele de el si plaseaza-ti palma stanga pe copac. Apoi, palma dreapta pe plexul solar. Concentreaza-te asupra copacului si roaga-l sa iti daruiasca din energia, forta lui. Stai relaxat(a) si vizualizeaza cum intre tine si copac se produce acest transfer de energie. Prin palma stanga vei primi acea energie care se va revarsa prin palma dreapta in plex. Stai asa relaxat(a) cateva minute, cate simti tu. Cand vei simti ca este gata, poti sa deschizi ochii si sa ii multumesti copcului pentru ajutorul oferit.

Plexul solar si creierul

plexul solar

Plexul solar alimenteaza creierul. Ii ofera acestuia energie, forta. Cand plexul solar nu functioneaza cum trebuie, apar dureri de cap, nu mai gandesti cum trebuie. Ai mintea incetosata.

De aceea este important ca inainte de a medita sau de a avea activitati intelectuale, sa actionezi asupra plexului solar.

Poti sa il masezi in sensul invers al acelor de ceasornic. Gandirea va deveni mai libera si te poti apuca de treaba.

Namaste!

Ma poti gasi si pe facebook aici

De asemenea mai poti citi Purificarea si echilibrarea chakrelor cu ajutorul Arhanghelului Metatron

 

 

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *