visul
Din suflet

Visul tau este cel mai important. Vei esua doar cand te vei opri

Visul tau este cel mai important. Nu inceta niciodata sa il urmezi. Indiferent cat de mult timp iti ia sa il realizezi, cat de greu pare de atins, nu te opri niciodata. Vei esua doar in momentul in care vei spune stop.

Cand eram copii cu totii visam. Visul era parte din realitatea noastra. Nimic nu parea imposibil. Credeam ca suntem supereroi, credeam ca putem salva lumea, credeam ca vom deveni doctori, politisti, pompieri, actori, vedete si nimic nu ni se parea de neatins. Cu timpul am crescut iar visurile noastre au disparut.

Ne-am lasat influentati de ce spun oamenii. De cat spun ei ca poti sa fii si de cat spun ei ca poti sa faci. Ai lasat copilul din tine sa se piarda. Ai lasat visul lui sa moara pentru ca: „ce stie un copil?”. Ti-ai abandonat copilul din tine si odata cu el visul lui.

Ai devenit adult in lumea adultilor si ai uitat sa visezi. Ca adult ai responsabilitati. Nu iti permiti sa visezi. Ai intretinere de platit, rate de achitat si copii de hranit.

Visul este creat de arhitect

Arhitectul vietii tale esti doar tu. Tu iti trasezi drumul, tu lasi pietricele in spatele tau. Ca arhitect tu decizi din ce vrei sa fie casa ta construita: din teluri spre care tinzi, le creionezi, lupti pentru ele si le atingi sau din imposibilitatea macar de a avea un creion in mana si de a desena schita vietii tale?

Stiu ca adesea suntem coplesiti de greutati. Stiu ca ne lovim de realitatea zilei. Stiu ca nimic nu este sau nu pare simplu. Dar mai stiu ca de noi depinde sa schimbam asta.

Nu spun sa iti schimbi brusc viata. Spun doar sa fii atent(a) la ea si la tine in ea. Spun sa fii bland dar si puternic cu tine. Spun sa ai incredere in tine si in visul pe care il aveai candva. Cu adevarat fericiti suntem atunci cand sufletul nostru este in armonie cu actiunile noastre. Ia-ti timp pentru tine. Incepe cu 15 minute pe zi care sa fie numai ale tale. Opreste telefonul, inchide calculatorul, televizorul si fa exact ceea ce iti doresti. Permite-ti sa te relaxezi si sa visezi. Copilul este inca in tine. Trebuie doar sa ii faci loc sa iasa la suprafata. S-a saturat cat l-ai tinut ascuns.

Daca ai avea o superputere pentru a iti indeplini visul, ce ai face?

Sa presupunem ca ai acum o superputere si orice ai vrea tu s-ar indeplini. Ai putea avea viata pe care ti-ai imagina-o asa cum ti-ai imagina-o. Cum ar arata ea? Cu ce te-ai ocupa? Unde ai fi? Ce miros, gust ar avea ea? Ce te-ar implini?

Acum ce ai putea face pentru ca toate astea sa se realizeze? Curaj, trage aer in piept, nu lasa mintea sa spuna nu si spune-mi care ar fi acel prim pas pe care l-ai face? Nu uita, sa zicem ca orice s-ar putea realiza. Cum ai proceda? Cu ce ai incepe? Bun.

Acum incepe. Ce te opreste? Visul va ramane doar vis in momentul in care ai renuntat. Pana atunci este doar un drum pe care nu l-ai parcurs pana la capat.

Esti mult mai puternic decat iti imaginezi.

Ma poti gasi si pe facebook aici

De asemenea poti sa mai citesti Vulnerabilitatea ca putere nu ca slabiciune

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *