imbratisatul copacilor
Din suflet,  Reiki

Imbratisatul copacilor, tehnica prin care scapi de stres si de anxietate

Imbratisatul copacilor este o modalitate foarte cunoscuta in Asia, in mod special in Japonia prin care oamenii scapa de stres, anxietate. Astfel capeti mai multa energie, putere dar si liniste in acelasi timp.  Aceasta tehnica poarta numele de „Forest therapy”. 

Imbratisatul copacilor iti ofera linistea de care ai nevoie pentru a te pune pe picioare dupa o zi agitata. Natura ne-a fost dintotdeauna alaturi. Ne-a ajutat si ne-a oferit din roadele ei, ne-a hranit, ne-a vindecat si inca o face. Minunat ar fi sa stim si noi sa ii oferim macar jumatate din tot ceea ce ne ofera ea. Sa o ingrijim, sa o curatam, sa o iubim.

Dar  natura tot ne iubeste, ne oferta tot ceea ce are ea mai de pret, adica viata. Sunt zile in care cu totii ne simtim storsi de energie, stresati, plini de anixietate, ganduri, efectiv incarcati si pe cale sa explodam de griji, ganduri, dureri de cap, avem o sanatate subreda. Va spun din propria experienta, imbratisatul copacilor te aduce pe linia de plutire.

S-a dovedit stiintific ca mersul in natura (descult daca se poate), imbratisatul copacilor iti imbunatatesc considerabil starea psihica si de multe ori chiar si pe cea fizica.

Asa cum ziceam, in Japonia aceasta este o tehnica foarte folosita pentru a te relaxa, pentru a scapa de stresul zilei si pentru a iti mentine o stare buna de sanatate. Daca suferi de migrene, mersul in natura, in parc sau in padure si imbratisatul copacilor cat mai des, te ajuta sa iti ameliorezi migrenele.

Mersul descult pe iarba, pe pamant si imbratisatul copacilor in acelasi timp te incarca cu energie, te conecteaza cu pamantul. Prin talpi ti se scurge energia negativa acumulata si totodata te incarca cu energia pamantului.

De asemenea imbratisatul copacilor, te ajuta sa te relaxezi iar prin palme sa te incarci cu energia copacilor si cu puterea lor.

Imbratisatul copacilor. Cum sa procedezi

Poti efectiv sa imbratisezi copacul si sa stai cu palmele lipite de el. Daca ai cum sa te si descalti, ar fi perfect. Goleste-ti mintea. Inspira si expira, asculta doar natura, vantul, pasarile, orice auzi. Simte sub picioarele tale iarba si pamantul.

Roaga natura sa te ajute pentru a te deconecta. Roaga copacul pe care il imbratisezi sa iti ofere din energia lui, din invatamintele lui.

Mai poti proceda astfel: inchide ochii si lipeste palma dreapta de copac iar palma stanga pune-o in dreptul plexului solar (stomac). Prin palma dreapta vei prelua din energia copacului iar prin palma stanga se va scurge energia in plexul solar. Concentreaza-te asupra palmelor si vizualizeaza cum acea energie iese din copac, intra in palma ta dreapta, ajunge in palma stanga, iese din ea si intra in plexul solar. Iti curata plexul si totodata aceasta energie se scurge in tot corpul tau. Iti curata intreg organismul, aura. Redevii linistit, bataile inimii sunt normale, gandurile au disparut. Talpile vibreaza odata cu pamantul. Devii unul(a) cu natura.

La final deschide ochii, multumeste-i copacului, naturii si Divinitatii pentru tot ajutorul oferit.

Se poate intampla ca in timp ce stai relaxat(a), lipit(a) de copac, sa iti vina ganduri ca raspuns la intrebarile pe care ti le-ai pus cu privire la o situatie din viata ta. Asculta-le. Sunt mesaje pentru tine.

Alege pentru aceste momente un loc cat mai retras, daca este parc sa nu te vada nimeni, pentru a putea sta relaxata(a), pentru a te putea deconecta real. Sa nu stai cu gandul ca te vede cineva ca imbratisezi un copac si ca ce o zice. Da, facem asta. Ne preocupa prea mult ce zic ceilalti. Pas cu pas, scapam noi si de asta. Dar pana atunci si mai ales pentru a sta  in liniste, pentru a te putea deconecta si conecta in acelasi timp, stai undeva unde sa nu te deranjeze nimeni.

Namaste!

Ma poti gasi si pe facebook aici

Mai poti citi si Plexul solar, centrul unde se strang furia, grijile. Cum sa te echilibrezi

 

 

4 comentarii

  • Moraru

    Întotdeauna ma încarc de energie pozitiva în mijlocul naturii!
    Nu am cuvinte sa i mulțumesc planetei pentru ce ne oferă iar din păcate noi oamenii o ignoram, batjocorim sau uitam de ea! As dori sa primesc mai multe articole de acest gen prin e_mail sau chiar Facebook! Am simțit conectarea cu natura și transmiterea energiei pozitive îmbrățișând un copac sau pur și simplu admirând un copac sau ieșind în natura! Va mulțumesc

    • Irinelg

      Tin cont si voi mai scrie despre conectarea la natura. Urmariti blogul meu pe facebook si veti vedea acolo. Natura e superba. Pamantul ne ofera atat de mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *