asteptarile
Din suflet,  Reiki

Asteptarile aduc dezamagiri. Nu te agata de ele

Asteptarile produc de multe ori dezamagiri. Si asta pentru ca in mintea noastra ne facem scenarii despre cum ar trebui ca ceilalti sa se comporte cu noi ca raspuns al comportamentului nostru fata de ei. Ei bine, este gresit. Cand procedam astfel, nu facem decat sa ne ranim atunci cand observam ca lucrurile nu stau asa cum ne imaginam. Ia lucrurile asa cum sunt, fa ceea ce crezi pentru cine crezi, fa sincer si dezinteresat si lasa energia sa curga. Altfel, prin conditionare iti vei aduce de multe ori tristete in suflet. Nu ceilalti sunt de vina pentru asteptarile noastre, ci valoarea pe care o dam noi unor persoane sau situatii. 

In general avem asteptari de la oameni. Avem si mai multe de la cei dragi noua. Tocmai pentru ca pentru ei tinzi sa faci mai multe lucruri. In momentul in care vezi ca acea persoana fie nu te ajuta asa cum iti imaginai, fie nu iti este alaturi in momente dificile, fie nu iti raspunde cu aceeasi prietenie sau iubire asa cum „ar fi trebuit sa fie”, esti dezamagit. Si inteleg asta. Si eu am fost dezamagita de multe ori si inca sunt uneori. Dar imi dau seama dupa ca nu este vorba niciodata despre acei oameni, ci este vorba mereu despre mine.

Asteptarile si dezamagirile, etapa in evolutia noastra

Atunci cand faci un lucru, fa-l din suflet si atat. Nu oferi ajutor unui om cu gandul ca intr-o zi te va ajuta si el cand vei avea nevoie. Nu ii fi alaturi cu gandul ca si el iti va fi alaturi cand vei fi la ananghie. Nu iubi cu gandul ca si celalalt te va iubi la fel inapoi pentru ca i-ai oferit tu tot. Stiu ca uneori este greu sa nu ai asteptari dar sa iti zic ceva. Atunci cand faci ceva cu inima deschisa, lasi fluxul de energie plina de lumina sa curga prin tine, te cureti, te eliberezi de vibratii joase. Iar in clipa in care tu faci ceva doar pentru ca simti sa faci si celalalt, in functie de perceptia lui asupra vietii, asupra lui si a experientelor vietii lui, iti va raspunde. Si daca tu faci din inima ceva si celalalt este posibil sa iti raspunda la fel, tot din inima. Sa vina catre tine si sa inteleaga ceea ce tu ai facut. Sa aprecieze si sa iti intoarca „favoarea”. Acela este un moment cu adevarat de o vibratie inalta, plina de iubire, un moment superb care se simte in clipa aceea in inimile celor implicati.

Dar daca acest lucru nu se intampla asa cum vrei, nu lasa dezamagirile sa isi faca aparitia in inima si in mintea ta. Asa ca ori faci, ori nu faci. Iar daca faci, nu te astepta ca celalalt sa iti raspunda in acelasi mod. Alegerea iti partine. Daca in timp observi ca tu tot faci lucruri iar celalalt doar profita cumva de ele, atunci intram in alta zona. Aici trebuie sa iti pui semne de intrebare de ce tot continui tu sa faci ceva pentru acea persoana daca prin aceaste actiuni iti provoci mai mult suferinta decat bucurie. Acolo va trebui sa te uiti putin in sufletul tau si sa vezi ce frici se ascund in spate, caror nevoi te lasi prada pentru a ii da celuilalt din puterea ta. Dar pana sa ajungi acolo, nu lasa asteparile sa devina dezamagiri profunde. Fa ce simti, atat cat simti, pentru cine simti, cu iubire si cu multumire fata de tine si de Dumnezeul launtric. Si atat. Cand simti ca ceva nu mai este in regula, vezi ce schimbare poti sa faci pentru tine si pentru viata ta.

Dar niciodata nu da vina pe ceilalti pentru asteptarile tale. Nu este vina lor pentru ceea ce tu iti doresti sau pentru ce nevoi ai. Cheia este mereu, absolut mereu la tine. Nu la ei. In functie de asta, actioneaza.

Ma puteti gasi pe instagram aici si pe facebook aici

Mai puteti citi si „TE IUBESC”, „IARTA-MA”, „MULTUMESC”. Cuvintele care iti pot schimba viata

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *