busuiocul
Aromaterapie

Busuiocul inlatura oboseala cronica si epuizarea nervoasa

Busuiocul este considerat o planta minune. Inlatura oboseala, epuizarea nervoasa, diminueaza nelinistea si ofera claritate gandurilor. Uleiul esential de busuioc, folosit regulat iti aduce o stare mentala de liniste si te protejeaza energetic de vibratiile joase.

Busuiocul a fost folosit inca din Antichitate si legendele despre el sunt nenumarate.

Grecii antici credeau că busuiocul răsare numai în locurile cu blesteme, pentru a le alunga. Egiptenii spuneau că această iarbă deschidea porțile iadului lui Anubis. În timpurile medievale, busuiocul era văzut ca plantă a dragostei, cu el făcându-se vrăji pentru legăminte. În zona Mediteranei, oamenii oferă busuioc când cineva se mută în casă nouă, ca să o ferească de rele și să aducă prosperitate. La noi, busuiocul este legat tot de dragoste în credința populară. Așa se face că fetele singure își pun busuioc sfințit sub pernă în ajung de Bobotează ca să-și viseze ursitul.

Busuiocul stimuleaza memoria

Poti folosi uleiul esential de busuioc pentru a avea o memorie mai buna. O picatura pusa in crestetul capului amplifica activitatea cerebrala iar daca ai uitat ce aveai de facut, te poate ajuta sa iti amintesti.

Busuiocul deschide chakra capului, ajuta la constientizarea a ceea ce vrem sa facem in viata si sa alegem calea potrivita. La fel, poti sa pui o picatura de ulei esential in crestetul capului, poti sa iti dai cu el pe frunte, dupa urechi sau poti doar sa inhalezi mirosul. Te mai poti da cu el oriunde simti. Nu este nimic gresit. Folosete-ti intuitia.

busuiocul

Busuiocul tine energiile negative la distanta de casa

Busuiocul este considerat planta casei. O protejeaza de energiile de vibratie joasa. Aduce pace, confort, prosperitate in casa in care se afla. Poti sa tii aceasta planta in ghiveci sau poti sa o folosesti in aromadifuzor sau aromacandela cate 3, 4 picaturi la o utilizare, in functie de marimea incaperii.

Aceasta planta minune mai este de asemenea utila cuplurilor pentru ca ajuta la manifestarea dorintei sexuale, este buna pentru fertilitate. Pentru femei stimuleaza lactatia.

Busuiocul inlatura bronsita si usureaza tusea

Pe langa intrebuintarea lui in gastronomie, busuiocul este util si atunci cand esti racit. Restabileste simtul olfactiv in cazul pierderii sau slabirii lui in urma sinuzitelor cronice, racelii si gripei. Combinat cu uleiul de lavanda si de eucalipt, eficienta lui creste de cateva ori.

Contraindicatii: sarcina, infarct de miocard, epilepsie, tromboflebita.

Ma poti gasi si pe Facebook aici

De asemenea mai poti citi si Uleiul esential de ylang ylang generata ideea iubirii in viata ta

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *