trecutul
Din suflet

Trecutul cand te cauta, ce faci? Il lasi acolo unde ii este numele

Trecutul poarta numele de trecut pentru ca asta reprezinta. Momentul terminat, incheiat. Ni se intampla uneori ca persoane care au existat candva in viata noastra, sa mai bata uneori la usa. Dar in acea clipa gandeste-te de ce nu mai exista in prezent, ce s-a intamplat de s-a ajuns aici. Analizeaza ca un martor si ia decizia pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce a fost.

Cu totii avem o sensibilitate pentru lucruri care au fost si care acum nu mai fac parte din viata noastra. Ne poate lua melancolia, tristetea sau chiar dorinta de a reaprinde lucruri incheiate candva. Ceea ca va pot spune pentru atunci cand o persoana care a plecat din viata ta candva sau tu din a lui, a plecat dintr-un motiv. Ceva acolo nu functiona cum trebuie. Inainte de a lua o decizie care iti poate afecta prezentul sau viitorul pune-ti o intrebare. „Ce parte din minte m-ar face sa imi doresc sa ma intorc, cum m-as simti daca as face-o, de ce ce as face-o, daca s-ar schimba in bine viata mea in urma acestei decizii”. Apoi actioneaza in consecinta.

Cand trecutul apare, nu actiona din furie, ci din linistea inimii tale

Pot fi multe situatii pentru care o persoana sa nu mai existe in prezentul tau. Aici sunt multe paranteze. Pot sa nu mai fie prieteni, colegi, iubiti sau uneori chiar membrii ai familiei. Inainte de a spune NU, nu mai acord o sansa, gandeste-te de ce nu faci asta. Poate ca si tu ai gresit, poate ca si acea persoana. Daca vine catre tine cu iertare, parere de rau, lasa inima deschisa iertarii, intelegerii. Priveste prin ochii Divinitatii omul care se afla in fata ta. Poate ca i-a fost greu sa faca un pas catre tine si cu toate acestea, a facut-o. Nu ii raspune din furie, durere, frustrare, chiar daca uneori poate parea indreptatita. Actioneaza din linistea inimii tale. Iarta, intelege, accepta si astfel te vei elibera si tu. Stiu ca nu este mereu simplu si ca de multe ori ai vrea doar sa ii strigi toate durerile in fata. Poti sa o si faci daca asta te ajuta sa te simti mai bine. Dar nu ramane in durere. Trage aer in piept, relaxeaza-te. Poti sa ierti si sa lasi energia iubirii sa se aseze intre voi. Poate ca, daca fiecare dintre voi a invatat lectia din acea situatie si acum va priviti doar prin ochii iubirii, intelegerii, respectului si increderii, veti reusi sa realizati lucruri marete impreuna.

trecutul

Dar mereu gandeste-te ce te-a facut sa ajungi in aceasta situatia. Vina nu este niciodata doar intr-o parte sau doar in alta. Fiecare poate avea o perspectiva diferita. Asta si in functie de lectiile pe care le are de invatat. Priveste cu detasare situatia, ca un observator.

Daca un fost iubit apare in viata ta, gandeste-te de ce te-ai mai intoarce in locul in care stii cum a fost, cum te-ai simtit, prin ce ai trecut. Merita? S-ar schimba in bine viata ta sau ai intra in acelasi joc, poate doar cu si mai multa suferinta cand de fapt nici nu ai mai avea pentru ce. Nu te gandi ca nu vei mai intalni pe cineva ca el/ea. Nu te lasa ancorat(a) in trecut pentru ca astfel nu lasi cale libera viitorului si nici daca va aparea cineva in viata ta, nu vei putea sa il vezi pentru ca tu inca nu esti disponibil(a) cu mintea si cu inima. Asa ca fa-ti un bine si elibereaza-te de trecutul ce te tine captiv(a).

Multumeste trecutului si fa loc viitorului

Trecutul merita si el multumire pentru toate experientele prin care ai trecut. Cu bune cu rele, a facut parte din viata ta. A fost un canal prin care tu ai invatat sau ar fi trebuit sa inveti niste lucruri. Care? Uita-te acolo si iti vei da seama singur(a).

Daca persoana care a reaparut in viata ta, nu intelege perspectiva ta, dupa ce i-ai explicat-o, nu ai ce sa ii faci. Vei insista degeaba sa ii spui. Va intelege doar ceea ce vrea sa inteleaga. Si se va ajunge la cearta. Asa ca fa pace cu tine si fa pace cu el. Nu ii raspunde provocarilor si doreste-i bine. Doar asa te vei elibera, iti vei gasi linistea si vei putea merge mai departe. Altfel vei ramane cu o caramida agatata de picioar care te va trage mereu in jos. Si nu vrei asta. Vrei sa mergi liber mai departe. Desfa-ti caramida si primeste libertatea. Meriti asta.

Namaste!

Ma poti gasi pe facebook aici si pe instagram aici

De asemenea mai poti citi Invata sa spui NU celorlalti si DA tie. Meriti sa te iubesti

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *