durerile de cap
Din suflet,  Reiki

Durerile de cap si cauza energetica a acestora

Durerile de cap reprezinta o mare problema pentru noi atunci cand incep si nu se mai termina. Migrenele pot da stari insuportabile dar ce inseamna din punct de vedere energetic acest lucru? Capul este cel care conduce totul. Daca ai anumite dificultati sau afectiuni la cap este important sa te gandesti daca ai un conflict legat de gandurile tale, de viata ta spirituala, de dezvoltarea personala sau de realitatea pe care vrei sa o abordezi.

Capul este format din oase  compuse din test dur, simbolizand energia spirituala, oase care cuprind tesutul moale si fluidele, care simbolizeaza energia mentala si emotionala. Daca cele doua aspecte sunt in armonie, va exista o fuziune intre corpul si spiritul tau. Totusi daca sangele din cap nu circula normal sau exercita o presiune, acest lucru indica faptul ca ai o dificultate in a exprima sau a primi iubirea si orice sentiment pe care il traiesti (deoarece sangele transporta sentimentele in intregul corp). Incapacitatea sau dorinta prea mare de a controla totul, produce o durere la nivelul capului. Nu te simti la inaltimea asteptarilor si nu iti poti juca in totalitate rolul de „sef”.

„Accept sa invat sa raman deschis fata de cei din jurul meu si accept mesajele care ajung la simturile mele, prin tot corpul meu pentru a asimila lectiile vietii care ma ajuta sa evoluez pe plan spiritual.”

Durerile de cap

Exista mai multe cauze ale durerilor de cap, precum stresul, tensiunea, atunci cand incerci sa te fortezi sa fii sau sa faci ceva. Durerea de cap apare atunci cand incerci prea tare pe plan mental sa indeplinesti ceva sau cand esti obsedat de ceea ce se intampla, sau esti nelinistit pentru ceea ce urmeaza in viitor. Traiesti cu multa ezitare, anxietate, griji.

O durere de cap pe partea stanga indica o problema legata de aspectul tau feminin, cu latura de mama, de fiica. Pe partea dreapta poate fi vorba de dificultati legate de latura ta masculina, de rolul de tata sau de fiu. Este posibil sa traiesti un sentiment de esec, de indoiala, de ura de sine, care da nastere la critica si mai ales la autocritica.

Esti inchis in mintea ta si nu iti place ceea ce vezi. Te judeci dur si iti dai singur „lovituri in cap”. Durerea de cap poate proveni din negarea emotiilor si gandurilor tale pe care le consideri deplasate sau necorespunzatoare valorilor tale: fie nu ai curajul sa le exprimi, fie nu le asculti pentru ca esti prea rational si intelectualizezi tot ce traiesti. Vrei sa intelegi totul, sa ai mereu raspunsuri la intrebarile tale. Iti „scotocesti creierii” fara sa gasesti solutia. Traiesti intr-un stres permanent.

durerile de cap

Durerile de cap exprima de multe ori emotii negative, care sunt prinse in capcana, in mintea ta, precum frica, nesiguranta, confuzia, ambitiile excesive, obsesia de a fi perfect, care produc o dilatare a vaselor de sange. Iti este frica sa faci fata unei realitati. Vrei sa iti gasasti alta realitate si sa evadezi in ea. Iti refuzi spontaneitatea care este mai mult o manifestare a inimii tale. In loc sa iti asculti inima, iti asculti mintea care este suprasolicitata. Te opui schimbarilor, in loc sa fii deschis(a) catre nou, preferi sa stai pe loc din cauza nesigurantei tale.

O durere la nivelul fruntii are o legatura cu o situatie la nivel profesional sau cu rolul tau pe plan social. Daca durera se situeaza la tample, in partile laterale ale capului, este mai mult afectata partea emotionala (familia, cuplul).

Indiferent care este cauza ce provoaca durerea de cap, trebuie sa inveti sa fii rabdator si mai flexibil(a) fata de tine si de ceilalti.

„Accept sa pastrez o distanta fata de ceea ce traiesc si astfel ideile mele vor fi mai clare. Invat sa ajung la un echilibru intre intelectul meu si emotiile mele. Astfel voi fi in armonie cu mine insumi, ma voi simti cu mintea mai relaxata si mai limpede”.

Migrenele

Migrenele apar des dupa ce ai trait o situatie confuza, neclara. O schimbare in ritmul de viata implica dificultate de adaptare din partea ta. Migrena exprima faptul ca te opui sa faci ceva ce ti s-a cerut. Capul tau seamana cu o oala sub presiune, presiunea fiind atat de mare incat nu mai stii ce solutie sa adopti. Presiunea poate proveni din dorinta de a fi hiperresponsabil si/sau performant, mai ales in munca. Exista un conflit intre intre gandurile tale, nevoile tale, dorintele tale. Daca te gandesti mereu la problemele tale si le intorci pe toate partile, in mintea ta uiti ca existi, ca ai emotii care cer sa fie exprimate. Ai tendinta de a nega realitatea si asta produce si mai mult stres. Trebuie sa constientizezi ca vrei sa fugi de ceea ce te deranjeaza sau ca te simti neinteles si lipsit de iubire. Este nevoie sa identifici emotia pe care vrei atat de mult sa o refulezi sau situatia pe care vrei sa o uiti.

Migrenele mai pot fi legate de problemele tale sexuale, care apar la suprafata, unele fiind refulate inca din copilarie. Este ca si cum exista o lupta intre gandurile tale si sexualitatea ta iar tensiunea „ti se urca la cap”. Ai impresia ca mintea va exploda. Este posibil sa iti pui intrebari legate de identitatatea tatalui tau, intr-o forma constienta sau nu.

„Accept sa privesc realitatea in fata. Las evenimentele sa circule libere in viata mea si primesc in schimb bucurie, pace si armonie. Fiind mai flexibil si intelegator fata de mine insumi, ma simt mai relaxat si pot sa plutesc, sa zbor unde vreau eu.”

Toate aceste informatii le gasiti mai pe larg in „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauze subtile ale imbolnavirii” – Jacques Martel. Daca doriti sa scriu despre o anumita problema de sanatate, astept comentarii sau mesaje.

Puteti sa imi dati like pe pagina mea de facebook aici sau puteti sa ma urmariti pe instagram aici

De asemenea mai puteti citi si Cauzele energetice ale bolilor: problemele parului

 

 

 

 

 

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *