Coloana vertebrala
Din suflet,  Reiki

Coloana vertebrala, problemele ei si cauzele energetice din spate

Coloana vertebrala, asemenea unui stalp, reprezinta sprijinul, protectia si situatia din viata unei persoane. Fara ea s-ar prabusi. Coloana reprezinta flexibilitatea si rezistenta omului fata de diferite evenimente din viata. Confera libertatea de a te misca, de a te intoarce intr-un mod flexibil catre directiile dorite.

Deviatiile coloanei vertebrale sunt legate de partea profunda a intregului sistem energetic. In timpul unui blocaj apar dureri fizice. Exista sentimente de neputinta, o greutate prea mare de purtat, o nevoie afectiva sau emotionala nesatisfacuta care te face sa te simti atacat in integritatea si in rezistenta ta. Este ca si cum ai primi lovituri in spate. Ai impresia ca tu esti stalpul familie, la serviciu sau in orice situatie sau grup in care esti implicat.

Coloana vertebrala este legata de toate celalalte aspecte ale fiintei tale prin schelet. Fiecare gand, sentiment, situatie, raspuns si impresie sunt „gravate” in coloana vertebrala la fel ca si in partile corpului afectate. In acest caz, observa care este partea afectata si identifica cauza blocajului.

Oricare ar fi situatia, accepta sa ramai deschis fata de cauza initiala si integrarea va fi mai armonioasa.

Coloana vertebrala – scolioza

Scolioza este o deviatie laterala a coloanei vertebrale. Atunci cand esti atent la ea, ai impresia ca porti pe umeri o sarcina foarte grea. Si pentru ca este o sarcina pe care nu o poti indeplini, traiesti neputinta si disperare. Responsabilitatile te sperie si esti indecis cu privire la directia in care sa mergi. Energia se blocheaza si scolioza este manifestarea fizica a acestui lucru.

Poate aparea inca din adolescenta cand iti cauti o identitate. Esti prea mare pentru a fi copil si prea tanar pentru a fi adult. Refuzi acest corp, aceasta viata, refuzi sa cresti. Te apleci spre dreapta sau spre stanga pentru a te compara cu altii. Poti sa te indepartezi de ceilalti pentru a te proteja si pentru a evita loviturile. Cu toate astea, in sinea ta simti nevoia de a te apropia de ceilalti dar nu indraznesti sa faci primii pasi. Poti sa te simti pierdut, fara puncte de referinta, de repere. Acestea sunt de obicei personificate de tatal tau, de mama ta, de catre oamenii care au o influenta asupra ta. Daca aceste referinte nu iti convin sau te indoiesti de ele, coloana vertebrala (care nu se simte sustinuta) se va curba. Nu vrei sa te sprijini pe tine, te simti fragil. Coloana se afunda ca si lumea ta interioara. Traiesti in functie de ceilalti.

Preferi sa te stergi, sa eviti in loc sa iti asumi riscul de a te afirma.

Scolioza este legata de dorinta de a fugi de o situatie sau de cineva.

Accepta sa traiesti in prezent, in fiecare zi. Constientizeaza faptul ca viata iti ofera multe de invatat, traieste in armonie cu mediul tau. Regaseste-ti bucuria si in fiecare zi da-ti seama ca ai puterea si capacitatea de a infrunta orice provocare. Inceteaza sa te mai compari cu altii deoarece fiecare dintre noi suntem diferiti si unici.

Mai multe detalii despre coloana vertebrala gasesti in cartea Marele Dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauze subtile ale imbolnavirii, de Jacques Martel.

Mai poti citi Sinuzita cauze energetice

Daca doresti sa pastram legatura poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *