ochii
Din suflet,  Reiki

Ochii, afectiunile lor si cauzele energetice

Afectiunile ochilor, printre care si orbirea, reprezinta o modalitate de a te inchide fata de ceea ce vezi. Alegi sa ignori ce se intampla in jurul tau. In loc sa accepti o realitate dureroasa, confuza, preferi sa „inchizi ochii”.

Ochii pot avea mai multe afectiuni si astfel mai multe cauze energetice.

Orbirea poate fi provocata de diabet sau de acumularea unor lucruri pe care refuzi sa le accepti, care te fac sa te simti confuz. Atunci cand esti ranit in urma unui soc, unui traumatism sau a unei frici puternice, vederea se pierde, la fel ca energia organelor vizuale. Astfel, pastrezi in intuneric unele amintiri si emotii, pe care preferi sa le ascunzi. Sau poate fi vorba de frica de a pierde pe cineva foarte drag. Esti speriat si preferi sa nu vezi ce se intampla cu tine. Totusi, este posibil ca intunericul din exterior sa produca o deschidere interioara, catre un univers intim, secret.

Ochii rosii, cauze spirituale

Ochii rosii exprima oboseala interioara din cauza luptei cu emotiile tale, pe care le refulezi. Ochii ustura atunci cand sunt iritati din cauza a ceea ce vezi sau traiesti. Ochii uscati indica faptul ca traiesti o situatie in care ti-ai pierdut demnitatea si vrei sa ramai impasibil. Este ca si cum ochii tai raman fixati undeva si nu ar mai fi lubrifiati. Nu iti dai voie sa plangi in fata oamenilor.

ochii

Pungile de sub ochi indica faptul ca te afli intr-o situatie in care ai prins pe cineva in flagrant sau poate ca tu nu vrei sa fii prins in flagrant si astfel sa iasa adevarul la lumina zilei. Poate fi vorba despre secrete pe care nu vrei sa le divulgi, ganduri.

O vedere neclara (cataracta, glaucom) denota faptul ca viziunea ta asupra realitatii este contrara cu ceea ce vezi. Acest lucru indica faptul ca iti este greu sa te concentrezi pe esential, ca refuzi ceea ce vezi.

Daca ai o sensibilitate excesiva fata de lumina, inseamna ca iti percepi viata in negru si ca nu vezi decat partea intunecata a vietii tale. Un ochi vanat exprima exteriorizarea violentei tale interioare. Atitudinea ta negativa a atras pe cineva sau ceva ce te-a lovit, asa cum ai fi vrut tu sa o faci.

Daca globii tai oculari ies din orbita, inseamna ca esti mereu in alerta, la panda. Exista o distorsiune intre ceea ce vezi si realitate, ceeea ce iti provoaca un stres intens. Esti intr-o situatie in care te simti in pericol si ai tendinte spre paranoia, globii oculari sunt iesiti in fata pentru a vedea mai bine in jurul tau.

Puteti gasi mai pe larg despre problemele ochilor in cartea „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauzele subtile ale imbolnavirii” de Jacques Martel.

Mai poti citi si Sinuzita, cauze energetice

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Namaste!

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *