frica
Din suflet,  Uncategorized

Frica, bolile cauzate de ea si legatura cu rinichii

Frica este o teama, o spaima pe care o simti fata de un pericol real sau imaginar. Cand frica devine reala in ochii tai, intregul corp va reactiona si mai ales rinichii. Frica de o anumita boala poate fi ea insasi un factor determinant in aparitia acelei boli.

Cand iti este frica, inima bate foarte tare si devii tensionat. Frica apare in interiorul tau atunci cand te simti nelinistit, cand nu esti sigur pe tine, cand esti descurajat, foarte emotiv. Obiectul fricii poate fi esecul, abandonul, respingerea, frica de a nu fi ranit.

Este foarte important sa constientizezi care sunt fricile ce iti controleaza viata (nu oamenii sau situatiile). Fricile fundamentale sunt: frica de moarte, frica de boli, frica de saracie, frica de a pierde iubirea unei fiinte dragi, frica de batranete, frica de critici.

Si cu cat iti este mai frica, cu atat in mintea ta te concentrezi mai mult asupra  acelui lucru si la nivel inconstient incepi sa manifesti acel lucru, pana cand, intr-o zi este posibil sa se transforme in realitate.

Faptul ca iti este frica, arata ca ti-ai abandonat forta interioara. Cand fricile ajung sa iti controleze ratiunea, poti ajunge sa ai atacuri de panica. Nu mai esti capabil sa fii neutru si detasat fata de ceea ce traiesti. Te afli intr-o stare de dezechilibru si de vulnerabilitate interioara.

Accepta sa inlocuiesti frica cu incredere. Da-ti seama ca tu ai putere deplina asupra vietii tale. Roaga Divinitatea sa te protejeze si sa te indrume in actiunile tale sau in vorbele tale, catre binele tuturor.

Frica si legatura cu rinichii

Rinichii mentin echilibrul din mediul interior prin purificarea sangelui de substante toxice si prin echilibrarea „intrarilor” din mediul interior si „iesirilor” in exterior (secretiile de urina). Rinichii te ajuta sa faci fata vietii. Rinichii elibereaza corpul de deseuri, il curata, asa cum curata corpul la modul figuart, de ideile negative si de toate lucrurile care il polueaza.

Rinichii filtreaza emotiile si te ajuta sa traiesti in bucurie atunci cand curatenia este facuta in mod constant si natural.

Frica, emotiile se manifesta in primul rand in plexul solar. De acolo si vorbele: „parca am un gol in stomac”, „fluturi in stomac”. Plexul solar si chakra plexului solar au legatura cu toate organele din acea zona. Astfel ca rinichii pot fi foarte afectati cand apar fricile, cand simti ca nu mai ai stabilitate, echilibru. O proasta frunctionare a acestora denota o retinere a vechilor modele emotionale sau o retinere a anumitor emotii negative, care nu vor decat sa fie eliberate.

Rinichii sunt cunoscuti ca „sediu al fricii”. Atunci cand sunt slabiti sau nu mai functioneaza bine, este posibil sa existe o frica pe care nu vrei sa o exprimi sau sa o marturisesti, nici macar tie.

frica

Relatia cu partenera/partenerul este de multe ori lipsita de armonie. Te simti vulnerabil, cautand cu disperare un echilibru. Sexualitatea poate deveni pentru tine un mod de a evada, de a fugi de problemele tale. Astepti ca ceilalti sa te faca fericit.

Vechile emotii retinute se manifesta cel mai frecvent ca pietre la rinichi, numite si calculi renali. Faci mereu „calcule” pentru a stii ce iti apartine si ce risti sa pierzi. Este posibil ca toata tristetea ta pe care nu ai manifestat-o, sa se solidifice in timp, deoarece nu ai renuntat la o situatie de nesiguranta, pentru a dobandi o noua intelegere, sa se manifeste  printr-o furie care impreuna cu tristetea ingheata in interiorul tau, in loc sa fie exprimata si lasata sa curga afara.

Accepta sa fii responsabil cu tine, sa iti descoperi adevaratele tale nevoi. Sa iti asumi responsabilitatea pentru viata ta si sa nu mai dai vina pe altii. Iti lasi emotiile sa curga, asemenea unui fluviu, stiind ca acestea fac parte integranta din viata ta.

Pentru mai multe detalii poti citi cartea, „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauze subtile ale imbolnavirii” de Jacques Martel.

De asemenea mai poti citi Durerile de cap si cauza energetica a acestora

Daca doresti sa pastram legatura, imi poti da un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *