lapis lazuli
Cristaloterapie

Lapis lazuli, piatra expansiunii mintii, a comunicarii si a protectiei psihice

Lapis lazuli ofera claritate mentala si  ajuta la exprimare. Este o piatra ce potenteaza capacitatile psihice, deblocheaza chakrele si te protejeaza de atacuri psihice. Cunoscuta ca si piatra comunicarii, prin asociere cu chakra gatului, iti poate inlesni comunicarea, este folosita ca antidot pentru timiditate.

Eu iubesc aceasta piatra semipretioasa numita lapis lazuli. Ii iubesc culoarea deosebita, irizatiile din ea si starea pe care mi-o da atunci cand o port. Fiind o piatra de culoare albastra, atunci este asociata cu chakrele superioare, cu chakra gatului (pentru comunicare), cu cel de-al 3lea ochi.

Denumirea acestei pietre provine din latinescul „lapis” care inseamna „piatra” si „lazului” care se traduce prin „paradis”, „cer”. In Egipt era cunoscuta drept piatra lui Isis, fiind considerata un simbol al puterii si al regalitatii.

De catre romani era vazuta ca afrodisiac, catalizator in rezolvarea problemelor karmice de catre hindusi, izvor de liniste pentru budisti. Chinezii o considerau piatra norocului.

lapis lazuli

Lapis lazuli trezeste constiinta superioara

Lapis lazuli este un cristal care actioneaza puternic asa cum am mai spus, asupra chakrelor superioare. Astfel ca, aceasta piatra iti poate creea conditiile optime catre a duce la o cunoastere profunda a sinelui tau si astfel a iluminarii. Aceasta piatra trezeste constiinta superioara, activeaza glasul launtric al fiintei. Actioneaza la nivelul celui de al 3lea ochi. Lapisul mai este considerata piatra intelepciunii si a adevarului.

In meditatie se foloseste asezandu-l pe cel de al 3lea ochi, pentru a debloca mintea si pentru a elibera intuitia. Potenteaza comunicarea cu „eul” superior. Se spune ca a fost fundamental pentru existenta Atlantidei. Lapis lazului mai potenteaza si lucrul cu visele (atunci cand este asezat sub perna). Este considerata o piatra protectoare care te pune in legatura cu ingerii pazitori. Te protejeaza de atacuri psihice si de blesteme. Elimina mania reprimata care produce probleme la nivelul gatului.

Beneficiile in planul fizic

  • Decongestioneaza chakra gatului, ajuta la tratarea bolilor care afecteaza organele de care raspunde acest centru enegetic: gat, tiroida, laringe
  • elimina stresul. Il inlocuieste cu liniste si seninatate
  • ajuta in caz de insomnie, melancolie si despresie
  • ajuta in cazuri de anemie, alergii, boli ale pielii si ale sangelui pe care il purifica
  • amelioreaza durerile de cap
  • util in afectiuni ale plamanilor, aparatului respirator, ale vezicii urinare

Sa iti fie de folos. Nu uita, foarte important este sa purifici cristalul inainte de a il purta.

Puteti achizitiona bijuterii cu lapis lazului de pe www.shamballacrystalas dand click aici

Mai poti citi si Piatra lunii, programare, meditatie in noptile cu luna plina pentru inceputuri de drum, vindecare, iubire

Daca vrei sa pastram legatura, poti sa imi dai like pe facebook aici si follow pe instagram aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *