oboseala
Din suflet,  Reiki

Oboseala ca manifestare a lipsei iubirii fata de viata pe care o duci

Oboseala psihica intervine in momentul in care ajungi la un anumit prag de saturatie in viata ta. Sursa oboselii se afla in lipsa de iubire fata de viata pe care o duci. Unde a disparut motivatia ta?

Nelinistile, fricile, suferintele si ranile interioare te fac sa te lupti, sa te opui, sa refuzi anumite situatii si astfel, in timp ajungi sa simti o oboseala tot mai mare. In loc sa iti centrezi energia pe punctul comun al dificultatilor tale, te imprastii in prea multe directii in acelasi timp. Poti ajunge sa te simti disperat pentru ca nu vezi nicio solutie. Traiesti o stare de slabiciune fata de viata, o oboseala interioara deoarece trebuie sa te zbati pentru a continua sa avansezi. Poate aparea astfel depresia. Nu mai stii cum sa te orientezi in viata si ti-ai pierdut pofta de a trai.

Este posibil sa ai dificultati cu modelele oferite de parintii tai. Daca ai avut o mama prea masculina sau un tata prea feminin, este probabil ca atunci cand erai mic sa fi consumat o anumita energie pentru a intelege cu cine trebuie sa semeni.

Accepta faptul ca ai nevoie de un timp de odihna, pentru a iti reface plinul de energie. Inceteaza sa te mai agati de trecut si sa accepti sa traiesti momentul prezent, deoarece fiecare moment aduce energia de care ai nevoie.

oboseala

Oboseala cronica

Sindromul de oboseala cronica poate surveni in urma unui atac viral si poate dura ani de zile. Este posibil ca aceasta oboseala sa apara deoarece sistemul de aparare naturala a corpului, sistemul imunitar, sa fie slabit. Sau este posibil ca pe plan psihic sa fii afectat de o depresie, de stres. Iti consumi toata energia pentru a iti plange de mila. Ai vrea atat de mult sa fii recunoscut si apreciat de ceilalti. Totusi, este greu sa obtii acest lucru deoarece iti creezi o alta personalitate pentru a raspunde dorintelor celorlalti iar reala ta personalitate este lasata in umbra.

In plan fizic, poti sa suferi de dureri de cap. Unde au disparut visurile si ambitiile tale?  A trebuit sa le sacrifici cu pretul reusitei si al performantei pe care societatea le cere de la tine sau pe care ti le-ai impus singur. Esti intransigent, vrei sa te descurci singur, eviti sa ceri ajutorul celorlalti. Iti este frica de esec, de viata, de responsabilitati.

Ai impresia ca ai ajuns atat de jos incat nu mai poti urca. Oboseala te ajuta sa te retragi in tine, este scuza pentru a nu mai actiona si de a primi totodata atentia dorita. Te simti totusi mai in siguranta asa decat sa te „confrunti” cu viata.

Daca vei continua sa te comporti in acest mod, iti vei diminua energia vitala si te vei autodistruge.

Accepta sa te iubesti mai mult. Esti cea mai importanta persoana din viata ta. Invata sa faci lucrurile care te bucura cu adevarat. Faci parte dintr-un univers in care reciprocitatea este lege. Asa ca iubeste-te pentru a atrage iubire in viata ta. Asculta-ti vocea interioara. Accepta ca orice situatie este perfecta. Doreste-ti sa iti schimbi obligatiile cu alegeri pe care sa le faci in viata. Astfel vei manifesta in viata viitorul pe care ti-l doresti.

Pentru mai multe detalii, poti citi cartea „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor” de Jaques Martel.

De asemenea mai poti citi Cum sa iti inalti vibratia pentru a avea o stare de bine

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *