postul
Din suflet,  Reiki

Postul, purificarea sufletului si a corpului fizic

Postul este mecanismul cel mai vechi si mai natural de vindecare  fizica si energetica din toate timpurile. Insusi Iisus Hristos, Buddha si initiatii tuturor vremurilor au postit. Atunci cand tii post, incep sa se produca modificari in structurile tale fizice, eterice, nivelul vibrational creste si odata cu el, tu evoluezi spiritual iar sanatatea fizica se imbunatateste.

Daca tot suntem in Saptamana Patimilor, inainte de Paste, am spus sa va scriu despre post si despre semnificatia acestuia. Inainte de toate vreau sa va spun ca este bine pentru voi, atunci cand tineti post sa il consacrati pentru ceva. Adica, puteti aprinde in fiecare zi a postului o lumanare pe care sa o dedicati alaturi de postul tinut unui lucru.

Spre exemplu, poate sa fie o dorinta de-a voastra, sa fiti sanatosi, sa aveti copii, un partener de cuplu, sa fie pace si armonie in familie. Puteti sa tineti postul pentru Mama Pamant si pentru sanatatea ei, cu atat mai mult cu cat are o nevoie tot mai mare de noi. Puteti sa tineti pentru ingerii pazitori, pentru a le oferi si lor lumina de care au nevoie pentru evolutia lor dar si pentru a avea o putere mai mare de protectie asupra voastra. Si nu in ultimul rand, pentru Dumnezeu, Fecioara Maria si Iisus Hristos. Un lucru frumos pe care vreau sa il stiti, este faptul ca fiecare lumanare aprinsa pentru Divinitate, ajunge si la sufletul vostru. Lumina oferita Lui este defapt si lumina oferita voua, pentru ca, sa nu uitam, Dumnezeu este in tot si in toate.

Revenind insa la post, vreau sa va spun ca postul este binevenit oricand. Nu doar in prag de sarbatoare. Eu, recunosc, simt o conexiune aparte cu aceasta perioada a anului, insa nu trebuie sa asteptati Pastele pentru a tine post sau pentru a primi „Invierea”. Invierea este in fiecare dintre noi si poate fi in orice clipa a vietii noastre. Dar despre asta, voi vorbi in alt articol.

postul

Postul este benefic si atunci cand va simtiti slabiti sau bolnavi. Exact asa. Pana si animalele postesc in momentul in care sunt bolnave. Este o reactie naturala a corpului de a se proteja. Pana in ziua de astazi, triburile primitive din Amazon si din regiunile indepartate ale Asiei detin „case pentru bolnavi” la marginea satului, unde cei care au probleme de sanatate, tin post, chiar negru pana cand isi recupereaza starea de sanatate.

Yoginii hindusi sunt cunoscuti pentru faptul ca ei practica postul ca modalitate de curatare a corpului fizic, a colonului (unde se strang toate rezidurile) si totodata a corpului energetic.

Postul ca modalitate de evolutie spirituala

Biblia mentioneaza postul de nenumarate ori. Iisus postea frecvent, pana si la patruzeci de zile. Buddha, de asemenea. Postul prelungit, va ajuta sa intrati in stare de meditatie profunda si sa va conectati mai usor cu Divinitatea. Asta si datorita faptului ca scapati de alimentele, care cu atat mai mult in zilele noastre, sunt procesate, de o vibratie foarte joasa, nesanatoasa. Cu cat mancati mai sanatos, mai natural, renuntati chiar si la carne, cu atat veti deveni mai luminosi, se vor produce schimbari in campurile si organele voastre, pielea va arata si ea mai bine.

Postul declanseaza un proces de curatare miraculos care afecteaza fiecare celula si tesut de organism in parte. La 24 h dupa ce ati inceput sa reduceti cantitatea de mancare consumata, enzimele nu mai ajung in stomac, ci in intestine si in fluxul sanguin unde elimina o mare varietate de materii reziduale, inclusiv celulele moarte sau bolnave.

Postul restabileste Ph-ul la nivelul sangelui.

Postul ca terapie impotriva bolilor

Tot postul reprezinta o excelenta terapie pentru bolile mentale. Chiar si pentru persoanele care sufera de impotenta sau infertilitate, postul a ajutat. Aici, trebuie sa va concentrati si asupra colonului vostru: colonul toxic, infundat, influenteaza negativ atat sexualitatea masculina cat si pe cea feminina.

Prin post, daca mai spuneti si rugaciuni, puteti sa primiti mesaje de la Divinitate, raspunsuri la intrebarile care va macina, puteti sa primiti ajutor, protectie. Important este sa va concentrati pe ceea ce vreti sa cereti.

Indiferent care este motivul pentru care tineti post, acesta este benefic pentru voi asa ca va indemn sa il tineti, indiferent cand.

Iar pentru aceasta saptamana, va spun sa aveti ganduri pline de lumina, sa primiti Invierea si pe Iisus in sufletele voastre acum si in orice clipa a vietii voastre.

Mai puteti citi si Misiunea personala si rolul pentru care ai venit pe Pamant

Daca doriti sa pastram legatura, puteti sa imi dati un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *