celulita
Din suflet,  Reiki

Celulita ca manifestare a emotiilor reprimate

Celulita, din punct de vedere vibrational, are legatura cu anxietatea, cu acele aspecte din tine pe care le retii, cu emotiile refulate, cu regretele si resentimentele pe care le pastrezi. Este legata de angajamentul fata de tine sau fata de o alta persoana.

Celulita este caracterizata prin inflamarea tesutului celular subcutanat si se manifesta in cele mai multe cazuri la femei. Se manifesta prin retinerea apei si cresterea distribuirii neregulate a toxinelor si a grasimilor in zona feselor, coapselor, pe abdomen, ceafa, spate si in alte zone ale corpului.

Celulita apare mai des la femei decat la barbati, deoarece femeile sunt preocupate mult mai devreme, din copilarie chiar de aparenta, de silueta pe care o doresc sa fie perfecta, conform normelor societatii. In cazul celulitei ca femeie, te poti simti ca o „portocala strivita”. Te poti considera urata, inferioara si sa ai tendinta de a dezvolta relatii de dependenta cu ceilalti. Aspectul estetic este foarte important pentru tine. Iti poti retine partea creativa si te intoxici pe tine, iti poti inchide toata acea energie care vrea sa se exprime, fie prin arta, fie prin comunicare sau sexualitate.

Celulita mai poate arata modul pasiv in care iti traiesti viata. Te lasi manipulata de altii in loc sa fii mai activa in alegeri si actiuni. Poti avea o nesiguranta foarte mare, o teama de a nu pierde „oaza de liniste”.

De asemenea, poate ca iti este teama sa te angajezi pe deplin in relatie cu persoana pe care o iubesti si refuzi sa mergi mai departe. Aceasta teama isi poate avea originea intr-o situatie de abandon pe care ai trait-o. Refuzi sa vezi o parte din copilarie, deoarece ai fost ranita sau marcata de anumite evenimente traumatizante.

Accepta sa iti identifici sentimentele care te impiedica sa mergi mai departe si sa le integrezi treptat in viata ta de zi cu zi. Recunoaste-ti adevarata valoare si manifesta-ti creativitatea. Astfel lasi energia sa circule liber in corpul tau.

Daca doresti sa afli mai multe informatii, poti citi cartea, „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauze subtile ale imbolnavirii”, de Jacques Martel.

De asemenea mai poti citi si Imbratisatul copacilor, tehnica prin care scapi de stres si de anxietate

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *