alergii
Din suflet,  Reiki

Alergiile, semnalele prin care faptele din trecut ajung sa iti irite prezentul

Alergiile reprezinta trecutul tau care ajunge sa iti irite prezentul. Uneori nu mai vrei sa pastrezi anumite evenimente in memorie dar corpul incearca sa iti aminteasca ceea ce tu vrei sa uiti. Alergiile semnalizeaza faptul ca traiesti o stare de agresivitate si de ostilitate fata de o persoana sau de o situatie. Tipul de alergie pe care il ai vorbeste de acel aspect al vietii tale pe care doresti sa il uiti.

Alergiile sunt raspunsurile exagerate ale sistemului imunitar la un factor exterior (alergen). In cazul in care esti alergic, substanta alergena nu produce reactii la majoritatea oamenilor, dar sistemul tau imunitar o considera periculoasa. Sensibilitatea ta prea mare iti transmite mesajul ca exista ceva sau cineva ostil fata de tine, ca exista un pericol. Astfel, nu te simti in siguranta.

La ce anume esti alergic? Ce te deranjeaza atat de tare? Ce te provoaca emotional atat de puternic (iti curge nasul, curg ochii, iti vine sa plangi)? Toate aceste manifestari sunt raspunsul sistemului tau emotional, eliberarea emotiilor suprimate de catre o reactie a corpului tau. Acesta reactioneaza la ceva, la un simbol mental, deoarece incearca sa respinga, sa ascunda sau sa ignore ceea ce te deranjeaza. Prin urmare, tu respingi o parte din tine care te irita. Este mijlocul pe care il folosesti pentru a iti exprima emotiile. Aceasta reactie nu este una rationala, ci are legatura cu instinctul si inconstientul.

Prin alergie, te separi de cei din jurul tau si traiesti mereu in alerta deoarece nu vrei sa intri in contact cu factorul alergen. Astfel iti exprimi opozitia si spui „nu” la ceva.

Alergia la un aliment (de exemplu: zahar si alcool, la o persoana alcoolica)

Are legatura cu o experienta in care te-ai aflat in situatia de a spune „nu” fata de ceva ce iubeai mult, iar frustrarea traita a dus la aparitia alergiei. Te simti obligat sa te privezi de acea bucurie, de veselie, crezand acum ca viata este ceva monoton, fara nicio provocare. Oare ce vrei sa eviti sa infrunti? Ce te sperie atat de mult? Exista ceva de care iti este teama si te indepartezi de acel lucru? Asupra a ce ai vrea sa ai control (sau o anumita putere) dar simti ca iti scapa acel lucru? Cum este in cazul anorexiei, trebuie sa te controlezi cu ceea ce mananci, cu riscul de a muri. Asta mai ales in cazul acut de alergii alimentare. In unele cazuri, este posibil ca mentalul sa asocieze anumite situatii cu anumite substante, cu nume asemanatoare.

Accepta la nivelul inimii viata si fricile tale, procesul de integrare va avea loc si alergiile care iti complica existenta vor reveni in univers. Ai nevoie de pace interioara si de iubire. Fii deschis si totul va fi bine

alergiile

Alergia la animale

Animalele au un instinct si o sexualitate innascute si fiecare animal reprezinta o forma a iubirii. Astfel, o alergie la un animal (sau la blana lui) corespunde in general, unei opozitii fata de aspectul tau instinctiv sau sexual pe care il reprezinta acel animal.

Accepta toate aspectele sexualitatii tale. Accepta dorintele tale constiente sau inconstiente.

Alergia la polen

Aceasta alergie are la baza o reactie la polen, elementul masculin al unei flori. Acest element masculin reprezinta fertilizarea si reproducerea. Alergia este cauza de o rezistenta la o situatie din viata ta, de o amintire din trecut sau chiar de o latura a personalitatii tale. Este posibil, ca de multe ori sa opui rezistenta, poate chiar inconstient, unei forme de sexualitate sau unor aspecte ale acesteia. Alergia la polen, se observa mai ales la schimbarea anotimpului, asta poate fi vorba de o rezistenta si o non-acceptare a trecerii timpului. Nu esti deschis catre schimbarile din viata. Iti este frica de nou si esti nelinistit.

Aceepta ceea ce este bun pentru tine, chiar daca acest lucru implica o anumita forma de sexualitate noua si necunoscuta. Totul este posibil cu iubire si cu armonie. Accepta sa iesi din izolare, nu mai ai nevoie de aceasta alregie pentru a atrage atentia celorlalti.

Alergie la produse lactate sau la lapte

Laptele reprezinta contactul cu mama din primele momente ale vietii. Deoarece la inceput primesti laptele la contactul cu mama, aceasta hrana simbolizeaza iubirea pe care o primesti de la mama ta. Daca ai identificat in jurul tau o persoana care este „mama ta”, sau cineva care „joaca rolul de mama” si simti o frustrare fata de ea, acest lucru poate explica alergia la lapte. Traiesti o frustrare legata de forma de atentie si chiar de critica pe care le manifesta acea persoana fata de tine.

Accepta sa tratezi aceasta situatie cu iubire si sa iti armonizezi sentimentele fata de aceasta legatura fundamntala pentru viata, care este inregistrata prin tine, cea a legaturii dintre mama si copilul ei.

Pentru mai multe detalii, poti citi cartea „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauze subtile ale imbolnavirii”, de Jacques Martel.

Mai poti citi si Sinuzita, cauze energetice

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *