principiul feminin
Din suflet,  Reiki

Ce se intampla atunci cand principiul feminin si cel masculin sunt in dezechilibru

Fie ca esti barbat sau femeie, creierul drept si partea stanga a corpului, reprezinta principiul feminin (yin), sediul creativitatii, al calitatilor artistice, al compasiunii, al receptivitatii, al emotiilor si al intuitiei. Iar partea dreapta a corpului, respectiv, emisfera stanga a creierului, reprezinta prinicipiul masculin (yang) si are legatura cu partea rationala si materialista a fiintei.

Principiul feminin se manifesta prin tandrete, sensibilitate, armonie, frumusete, puritate. Te conecteaza la propria natura feminina si la cea a celorlalti. Este latura ta materna. Este legata de luna. Principalele dificultati legate de principiul feminin sunt in legatura cu exprimarea sentimentelor. Te simti bine atunci cand alini pe cineva? Esti capabil sa spui: „te iubesc” sau „sufar”? Te simti in largul tau atunci cand primesti, mai ales iubire? Asta deoarece principiul feminin este cel care primeste iar cel masculin este cel care ofera.

Atitudinea pe care o ai fata de natura ta feminina (indiferent daca esti barbat sau femeie), are legatura directa cu relatiile pe care le intretii cu femeile din viata ta (mama, sora, iubita, etc.). Felul in care iti exprimi feminitatea (usurinta sau dificultatea) va depinde in mare parte de modelul parental si de identificarea cu unul sau altul dintre parinti. Daca esti barbat, poti avea o dificultate in a iti elibera emotiile si in a le primi pe cele ale celorlalti. Daca esti femeie, poate exista un aspect al feminitatii tale pe care il refulezi sau il negi. Daca iti urmezi intuitia, partea stanga a corpului, atunci si polaritatea ta feminina va fi sanatoasa. Daca partea feminina este dezvoltata exagerat, gandeste-te care este gradul de incredere in tine si daca lasi emotiile sa ocupe prea mult din partea ta logica si rationala.

Accepta faptul ca acest principiu feminin face parte din tine. Fii deschis fata de el, stiind ca acest proces este esential pentru echilibrul celor doua principii existente in tine. Unul il completeaza pe celalalt pentru a aduce echilibrul spiritual, emotional si fizic al fiintei tale.

principiul feminin

Principiul masculin

Principiul masculin reprezinta legatura cu barbatii din viata ta (tata, frate, prieten, iubit, etc.). Calitatile dominante sunt curajul, puterea si logica. Este legat de cunoastere, de cuvant, este partea rationala, materialista a fiintei tale. Principiul masculin este reprezentat de soare. Este partea care alege directia, care administreaza.

Bolile care apar pe partea dreapta indica un conflict cu notiunea de virilitate si de rivalitate daca esti barbat. Iar daca esti femeie, poate indica o dualitete in ceea ce priveste partea profesionala.

De asemenea daca ai probleme de sanatate pe partea dreapta a corpului, vezi exact zona, organul si in functie de zona si de organ, legatura ta cu partea masculina din viata ta.

Accepta sa iti echilibrezi partea masculina si cea feminina pentru a fi implinit.

Mai poti citi si „TE IUBESC”, „IARTA-MA”, „MULTUMESC”. Cuvintele care iti pot schimba viata

Daca doresti sa pastram legatura poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *