regretele
Din suflet

Regretele, suferinta si eliberarea de sub puterea lor

Regretele care te rod pe interior, pot ajunge sa iti hraneasca corpul cu suferinta, cu suparare, cu nemultumire fata de ceea ce ar fi trebuit sa faci sau nu, sa spui sau sa gandesti. Iar daca nu lucrezi pentru a te vindeca de ele, mai devreme sau mai tarziu te vei putea imbolnavi.

Cu totii am facut, am spus, am gandit poate lucruri pe care mai tarziu sa le regretam. Sau din contra. Sa regretam faptul ca nu am vorbit atunci cand ar fi trebuit sau ca nu am facut lucrurile necesare la momentul oportun. Suntem oameni, ne impiedicam, gresim dar trebuie sa mergem mai departe.

In momentul in care regretele incep sa iti macine gandurile si sa iti intunece judecata, poti ajunge ca in timp sa le transformi in obsesii care sa te imbolnaveasca. Si pentru ce? Acest rau ti-l faci tie si numai tie. Solutia nu este sa stai in acele ganduri nocive, ci sa te uiti catre ele, sa le infrunti, sa intelegi de ce le-ai facut. Ce te-a speriat, ce te-a suparat, de ce ai reactionat in acel fel pentru a te putea intelege, ierta si astfel sa mergi mai departe.

Prin regrete, poti ajunge sa crezi ca ai pierdut ceva sau pe cineva, pentru totdeauna. Insa analizeaza situatia. Vezi exact ce ai pierdut sau consideri ca ai pierdut. Vezi ceea ce ai de facut pentru a indrepta acea situatie. Poate este cazul sa ceri iertare cuiva sau din contra, sa lasi o persoana sa iasa din viata ta.

Regretele iti scad nivelul de energie si astfel se creeaza un teren propice pentru instalarea bolilor. Sa nu uitam ca gandurile sunt arme foarte puternice. Ele transfoma si creeaza realitatea. Daca te lasi dominat de ganduri nocive, ele au un impact puternic asupra corpului fizic care este format intr-o proportie de peste 80% apa, in functie de varsta pe care o ai. Asa cum celebrul cercetator japonez Emoto, a facut testul cu apa din care reiese ca puterea cuvintelor influenteaza structura apei, asa influenteaza si gandurile structura sanatatii corpului fizic si energetic. Respectiv regrele, iti pot influenta viata si sanatatea fizica.

Invata din trecutul tau, castiga experienta pentru ca astfel sa devii mai intelept si sa transformi regretele in lectii valoroase.

Mai poti citi si „Iertarile”, exercitiul care ajuta sa te eliberezi de trecut si de suferinta

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *