Din suflet,  Reiki

Zona de confort, raul incet dar sigur care iti limiteaza potentialul vietii

Zona de confort este acea „dulce” capcana ce te poate tine prins pentru luni, ani sau daca nu actionezi, pentru toata viata. Preferi sa stai intr-o zona in care nu te simti bine dar nici nu faci nimic pentru a iesi din ea. Ti-e frica. Astfel ajungi sa iti creezi o inchisoare din care nu mai poti sa iesi cu toate ca usa este descuiata iar cheia este la tine. Fa-ti curaj, deschide poarta si intra in necunoscut.

De multe ori construim in jurul nostru o viata care ne ingradeste si care ne impiedica sa fim si sa actionam intr-un mod sincer si autentic cu noi insine. Avem un serviciu care nu ne implineste. Am vrea sa plecam dar nu avem curaj. Am vrea sa facem altceva, dar ne este teama ca nu vom reusi.

Apoi, stam intr-o relatie de care suntem constienti ca este nociva sau pe care nu o consideram a ne implini sufleteste dar tot ramanem acolo. Lasa ca este bine si asa. Cum sa stai singur? Ce zice lumea, societatea? Cine mai esti tu in afara relatiei? Nu stii..hmm..si atunci cine esti tu in relatie? Cine esti efectiv tu? Te complaci si zilele trec. Cu certuri sau poate nici macar. Cu o indiferenta care a devenit rutina. Trec anii si ajungi sa fii nefericit. Si nici nu stii de ce. Aparent ai tot ceea ce iti trebuie: o casa, o masina, un serviciu, o relatie, poate ca si un copil…dar cu toate astea nu esti fericit.

Dar cum ar fi fost sau cum ar fi viata ta sa ai curajul de a iti infrunta fricile si zona de confort cu care te-ai obisnuit? Cum ar fi ca intr-o zi sa faci un pas in afara cutiei in care te afli si sa vezi ce se afla acolo? Dar nu prea faci asta. Preferi sa te limitezi si cumva chiar, intr-un mod paradoxal sa te atasezi de zidurile care te inconjoara pentru ca doar ele iti sunt familiare. O parte din tine poate ca vrea sa ramana acolo iar alta sa plece.

Ideea este sa ai curajul sa spui cu voce tare: „Nu ma simt bine aici..Nu imi place..” dar si: „imi este prea frica sa plec”. Ia spune asta cu voce tare sa iti dai seama cum te simti cand te auzi pentru prima data real si cum este sa te pui fata in fata cu tine. Trebuie sa intelegi cum ai ajuns sa traiesti in aceasta zona de confort pentru a putea iesi din ea. Trebuie sa te gandesti ce iti ofera zona de confort si ce iti este teama ca vei pierde. Gandeste-te. Vei pierde probabil mai ales „siguranta”. Dar mai gandeste-te cu ce pret, ce sacrifici cu adevarat prin faptul ca ramai acolo. Gandeste-te la lucrurile acestea, analizeaza-le si vezi la ce raspuns ajungi.

Ai curajul de a fi tu insuti! Asuma-ti acest risc si vezi ce gasesti acolo. Poate ca iti vei recapata sau capata libertatea. Stiu ca poate parea inspaimantator dar consider ca este un risc pe care merita sa ti-l asumi.

Vei vedea insa ca aceste frici te blocheaza numai atunci cand le opui rezistenta. Asta pentru ca prin frica, tu le hranesti si astfel, fricile devin mai mari si mai puternice. Priveste frica in fata, analizeaz-o si mergi catre ea.

Mie a ajuns sa imi placa sa imi confrunt fricile si zona de confort. Adica, atunci cand imi este mai mare teama, cu atat mai mult, cu teama respectiva si poate ca nu de-o data, dar merg catre ea. Asa devii mai puternic, mai „tu”, mai autentic. Abia asa ajungi sa te descoperi cu adevarat.

Adu-ti aminte ca tu esti creator, nu victima. Poti face orice, doar sa faci un prim pas in fata. Arata-ti tie si celorlalti dupa cine esti cu adevarat. Renunta la orice fel de rol care te tine intemnitat. Invata din greseli si fa alegeri mai bune. Ia decizii pentru tine si nu pentru ceilalti. Extinde-ti constiinta dincolo de limite si revenidica-te pe tine.

De asemenea mai poti citi si Legea atractiei, inima si creierul creeaza realitatea din jurul tau

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

2 comentarii

  • Rosen Zaharia

    Asa este. Ne complacem in situatia in care suntem si esuam. Am 81 de ani si am fost casatorit de 3 ori. Prima data cu ofemeie cu 7 ani mai mare, foarte autritara si care nu mi-a permis sa imi ajut mama singura si aflata in nevoie. A doua oara cu o femeie cu un an mai mica, cu care am un baiat si care s-a ashimbat complect dupa un cancer de san. Sunt multumit ca le-am ajutat si traiesc ambele (prima dupa un ancer pulmonar operat cu extirparea pulmonului drept). Abia la a treia casatorie am gasit-o pe actuala sotie, cu care ne intelegem perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *