Din suflet,  Reiki

Ranile materne iti vor influenta caracterul si deciziile in viata

Ranile materne pot fi provocate inca din pantecul acesteia si iti vor influenta viata fie ca esti constient de acest lucru sau nu. Persoanele cu rani materne au dificultati in a se accepta si in a ii accepta pe altii. Nu se simt demni de iubire si nu stiu cum sa se cultive pe sine.

Cu totii mergem in viata fiind influentati de parinti, de felul in care ne-au crescut, ne-au fost alaturi sau din contra. Actiunile parintilor care pot parea independente si fara nicio legatura cu copilul lor, au de multe ori un impact mult mai puternic decat ar fi putut realiza. Copilul/viitorul adult este influentat si poate chiar marcat de actiuni, gesturi de la cele mai mici pana la cele mai impactante pe care mama le-a facut.

Ranile materne au legatura cu capacitatea noastra de a putea primi iubire. Persoanele care au rani materne, construiesc de obicei un zid in jurul inimii si nu lasa pe nimeni cu usurinta inauntru. Au multe indoieli, nu sunt capabili sa ia singuri decizii. Le este frica sa simta orice pentru a nu fi raniti. De obicei, nu se descurca bine nici la capitolul intimitate.

Cele doua tipuri de rani materne

Primul tip provine din absenta mamei. Poate ca nu ai cunoscut-o pe mama ta sau poate ca a fost o mama abuziva, atat fizic cat si psihic. Sau, poate ca nu ti-a acordat suficienta atentie, asa cum ti-ai fi dorit. Daca s-a intamplat astfel, este posibil sa nu te simti in siguranta din punct de vedere emotional. De aceea, tanjesti mereu dupa iubire (chiar daca de multe ori nu iti recunosti nici tie acest lucru deoarece vrei sa pari „puternic”) si te poti implica in relatii codependente cu substitute ale mamei, incercand sa traiesti inconstient, grija materna care ti-a lipsit cand erai mic. Iti asociezi astfel partenerul de viata cu mama ta si poti uneori chiar, prin partenerul de viata sa retraiesti rani pe care mama ti le-a provocat, tocmai pentru ca te invarti in acelasi cerc pe care trebuie sa il vindeci. Te poti agata de aceasta relatie ca de „mama ta”, pentru ca iti este teama „sa nu fii iar abandonat”. Si chiar daca nu este benefica pentru tine, preferi sa stai acolo. Asta si pentru ca iti este frica sa fii singur, sa fii tu, independent.

Persoanele care au acest tip de rana, trebuie sa invete sa isi ofere singuri ocrotirea si iubirea pe care nu le-au gasit la mama sau la persoanele de sex feminin pe care involunatar le asociau cu mama. Trebuie sa invete sa se retraga in spatiul lor intim, sa cultive iubirea de sine si sa fie independenti, sa nu se mai lase coordonati de substitutele mamei.

Al doilea tip de rana materna este cel in care mama a cocolosit prea mult copilul, a avut „mult prea multa grija” de acesta. Acest gen de persoane ajunse la maturitate, au probleme in a rupe cordonul ombilical care ii leaga de mama. Se pot simti sufocati sau controlati de iubirea mamei. Mama ii vede adesea ca pe o extensie a ei.

Acesti oameni trebuie sa constientizeze faptul ca sunt persoane independente de mama lor, ca nu sunt responsabile de fericirea mamei. Trebuie sa stabileasca granite sanatoase. Daca nu vor face acest lucru, aceste persoane vor ramane mereu „copilul mamei”. Vor ramane un copil care din punct de vedere emotional nu va ajunge la maturitate. Nu vor invata cum sa fie independenti si cum sa se sustina singuri. Nu vor putea primi energia Tatalui (Tatalui Divin/Dumnezeu/orice inseamna masculin, pentru ca, „nu puteti ajunge la Tata, decat prin Mama”).

Deci pentru a avea o conexiune buna cu Tatal Ceresc, chiar si cu tatal tau, trebuie sa vindeci ranile materne. Mama este cea care procreeaza. Deci, prin ea, ajungi mai departe.

Va voi vorbi data viitoare si despre ranile paterne. Pana atunci, va doresc sa analizati, sa intelegeti si sa va eliberati.

Namaste!

Mai puteti citi si Zona de confort, raul incet dar sigur care iti limiteaza potentialul vietii

Daca doriti sa pastram legatura, imi puteti da un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *