Din suflet

Ai curajul si spune DA acelor lucruri carora le spuneai NU

De multe ori avem programe bine implementate in subconstient si putem trai asa „cu ochii inchisi” o viata intreaga. Spunem adesea „nu” pentru ca ne este teama de ce s-ar putea intampla daca spunem „da”. Insa asta este frumusetea vietii. Devino TU, adevaratul TU, la potentialul tau maxim, acorda-ti sansa de a trece de linia fricii si de a imbratisa necunoscutul.

Am vazut in urma cu ceva ani filmul, „Yes man” cu Jim Carrey. Probabil ca marea majoritate dintre voi l-a vazut. Si mi-a placut mult ideea. Sa avem puterea ca intr-o zi sa spunem DA unor lucruri carora poate nici prin cap nu ne-ar fi trecut sa raspundem afirmativ.

Bineinteles, asa cum sublinieaza in film, este nevoie de un echilibru intr-un final. Si eu sunt de parere ca in absolut orice aspect al vietii trebuie sa ai un echilibru. Extremele niciodata nu ajung sa fie benefice. Deci nu trebuie sa spui DA la infinit sau NU la infinit. Dar pentru a echilibra balanta, ai curajul sa faci lucruri pe care nu le-ai fi facut niciodata. Confrunta-te pe tine si pe acel „pitic” din mintea ta care iti spune ca nu poti face ceva pentru ca: „nu este bine, nu are sens, ce ar spune lumea, nu este de tine” sau efectiv nu iei in calcul. Dar te-ai intrebat vreodata de ce nici macar nu iei in calcul? Ia fa acest exercitiu acum cu un exemplu din viata ta. S-ar putea sa fii surprins cand realizezi ca tu nici macar nu stii de ce spui direct nu. De fapt, in spate se ascunde adesea o teama de nou si de a pasi intr-o zona pe care nu o controlezi. Cand ai senzatia ca nu mai detii controlul asupra vietii tale, te poti panica. Insa este exact invers.

In momentul in care te lasi vulnerabil in fata vietii, capeti treptat o putere de care nu ai fi spus niciodata ca face parte din tine. Dar face si a facut mereu. Trebuie doar sa o accesezi. Doar asa vei putea evolua. Daca nu vei face pasi in afara zonei de confort sau a programelor implementate in mintea ta, nu vei „creste” niciodata si nu vei ajunge sa te cunosti cu adevarat. Fii bun cu tine si permite-ti sa treci peste fricile care te tin captiv in orice aspect al vietii. Ai incredere!

Asa ca te invit ca incepand de astazi sa spui DA!! Fa „nebunii”. Zboara cu parapanta, da-te cu parasuta, mananca acel gen de mancare pe care niciodata nu ai fi vrut sa il incerci. Viziteaza locuri pe care nu ai ajuns niciodata sa le vezi. Imprieteneste-te cu oameni carora candva nu le dadeai nicio sansa. Vezi ce ai de invatat prin ei. Daca te imprietenesti si simti ca nu e locul tau acolo, foarte bine. Pleaca. Dar da o sansa de a iesi din tiparele mintii tale.

Ajuta oameni, fa cursuri de dans, de pictura, du-te si planteaza un pom. Indrazneste sa mergi catre visul tau, catre cariera cu care simti ca rezonezi, catre acele lucruri sau oameni de la care simti ca ai ce invata, alaturi de care simti ca poti sa „te inalti”. Pleaca din locurile care te plafoneaza, care iti dau o stare proasta, de tristete. Lasa-te purtat de credinta. Daca mergi cu si in credinta, nu vei avea niciodata cum sa gresesti chiar daca uneori pare dificil.

Incearca in fiecare saptamana sa faci ceva ce nu ai fi facut niciodata, oricat de mic ti s-ar parea acel lucru, fa-l. Spune DA vietii, sanselor care iti apar. Nu te irosi din cauza fricii de necunoscut sau din cauza faptului ca „nu iti place”, chiar daca nu ai incercat.

Fii atent si prezent in viata ta. Fii atent atat in cariera cat si in viata personala ce posibilitati noi iti apar. Analizeaza-le si mergi cu incredere in tine si in divinul din tine catre ele. Lasa-te ghidat. Iubeste, viseaza, spera, munceste, lupta. Nu te mai gandi la ce spune lumea sau la prejudecati. Nimeni nu iti traieste viata. Doar tu o faci. Asa ca nu merge prin viata precum un somnambul. Trezeste-te! Respira! Zambeste! Esti perfect asa cum esti si daca cineva iti va spune contrariul iar tu il vei crede, mai uita-te o data in sufletul tau. Raspunsul este mereu in interiorul tau, nu in zgomotul de fundal.

Mai poti sa citesti si Zona de confort, raul incet dar sigur care iti limiteaza potentialul vietii

PS: un exercitiu pe care eu il fac si care imi spune daca sunt pe calea potrivita sau nu a vietii mele. Efectiv, imi analizez starea. Daca acel lucru/situatie/om/orice imi da o stare de beatitudine, de vibratie in chakra inimii/inima, sau ma ia cu o caldura profunda pe coloana in sus sau efectiv imi da o stare de prezenta si de fericire pura, atunci stiu ca merg pe calea mea, pe calea divina, pe calea menirii mele. Merg conform misiunii mele. Daca in schimb, stare este la polul opus, este clar ca acolo este un semn de intrebare si ceva nu este aliniat cu sinele tau si cu ceea ce este benefic pentru tine. Atunci cere ghidare de la Divinitate, cu ce sa faci pentru a putea fi pe calea ta. La tine semnele pot fi asemenatoare cu ale mele sau altele. Doar analizeaza-te si fii prezent.

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Namaste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *