Din suflet,  Reiki

Anxietatea reflecta starile tale interioare aduse la suprafata in oglinda

Anxietatea este acea stare care pune stapanire asupra ta, a evenimentelor din viata ta, iti da senzatie de nod in gat, transpiratie, palpitatii, dureri de cap si te face sa iti pierzi discernamantul asupra existentei tale. Cu toate astea, de unde provin toate aceste trairi si ce reprezinta ele?

Multe persoane se confrunta in ziua de astazi cu stari de anxietate si nici macar nu sunt constiente ca acest lucru li se intampla. Atunci cand esti stresat, obosit, starile de anxietate ies mai mult la suprafata.

Atunci cand simti ca „nimic nu merge”, „incotro ma indrept”, „ce fac cu viata mea”, „imi ratez viata”, „ma simt singur”, „ce decizii sa iau”, etc. incep in primul rand sa te cuprinda palpitatiile, sa ai un „nod in gat”, eventuale stari de ameteala, respiratie greoaie, maini transpirate, dureri de cap, te ia cu caldura, plans, insomnii. Incepi sa simti ca nu mai detii controlul asupra vietii tale si chiar ca totul pare un vis, ca nu este real, ca nu ti se intampla tie.

Ei bine toate aceste lucruri au loc atunci cand treci mai ales prin momente de schimbare in viata. Sau poti avea o anxietate pe care sa o duci cu tine ani intregi, dar sa o tii bagata sub pres iar in clipele in care se aduna un morman de lucruri carora simti ca nu le mai faci fata, anxietatea iese la suprafata si se dezlantuie.

Anxietatea si teama de necunoscut

In spatele tuturor evenimentelor care te fac sa ai stari de anxietete, se ascunde in primul rand frica de necunoscut. Stii ca se intampla lucruri cu tine si ca esti in plina schimbare, dar nu vrei sa te uiti in acea parte. Simti ca nu poti face fata necunoscutului, pentru ca nu stii ce se afla acolo, dar nici asa nu iti este bine si asa iti creezi o bucla in care te afunzi mai tare in stari de anxietete si uneori chiar depresie.

Atunci cand esti anxios, simti un dezechilibru intre lumea fizica, asupra careia poti avea un oarecare control si perceptiile tale fata de o lume imateriala, pentru care nu ai explicatii si intelegere rationala. Simti ca nu mai detii controlul si ca astfel, in orice moment poti exploda.

Ce poti face in astfel de clipe? In primul rand, pentru ca starea fizica sa fie mai buna, fa exercitii de respiratie. Concentreza-te asupra respiratiei, inspira si expira lent si lung. Fa acest exercitiu pana observi ca te simti mai bine. Nu te lasa coplestit de stare in sine, nu o lasa sa te conduca. Inspiraaa si expirraaa!!! Repeta!!! Inspiraaa si expiraaa!!! Bun. Asta este un lucru pe care il poti face pe moment insa nu este suficient. Pentru a putea scapa de anxietate, trebuie sa pasesti in zonele care iti produc starea. Uneori, poate ca nici nu constientizezi din prima de ce ai acele stari. Insa, daca te analizezi si stai de voba cu tine, in scurt timp vei stii de ce. Frica de necunoscut de multe ori sperie, pentru ca pasesti intr-un loc cu totul nou si asta nu iti ofera o stare de siguranta.

Este important insa pentru a nu mai fi anxios sa accepti viata si mecanismele ei. Sa ai incredere in ea si in ceea ce apare si sa fii convins ca in spatele tuturor lucrurilor care par monsti infioratori, se afla rezolvarea situatiei tale. Chiar daca ti-e teama, mergi cu credinta catre necunoscut si catre lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat. Fa pasi catre dorintele sufletului tau. Atunci cand mergi cu si in credinta, totul va capata o alta valoare si intelegere. Atunci monstrul se va transforma in lumina. Totul se intampla spre binele tau. Chiar si anxietatea. Ea iti da semnale sa te uiti mai atent catre tine, sa nu mai fugi de tine. Iubeste-te! Respira! Inspira!

Mai poti citi si Misiunea personala si rolul pentru care am venit pe Pamant

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *