Din suflet,  Reiki

Liberul arbitru functioneaza chiar si in clipele in care stai pasiv in fata deciziilor. Consecintele apar

Unele persoane spun ca nu au de ales in unele situatii din viata lor, dar adevarul este ca intotdeauna exista acest liber arbitru care iti perimite sa faci alegeri. Chiar si cand nu iei o decizie, ai luat o hotarare. Consecintele sunt tocmai datorita actiunilor sau nonactiunilor tale.

Liberul arbitru este conditia creatiei noastre. Faci alegeri constiente sau inconstiente in fiecare clipa a vietii. Uneori iei decizii repetitive fara a le mai gandi. Fumezi tigara dupa tigara fara sa te gandesti daca este bine, daca este nevoie, daca iti mai doresti inca una. La fel cu orice fel de preparate culinare/dulciuri/alcool care in timp ajung sa creeze dependenta din cauza unor gesturi ciclice pe care nici macar nu le-ai bagat in seama. Dar tot alegeri au fost.

La fel se intampla in orice capitol al vietii. Alegi sa stai stai intr-o casa ori sa te muti, sa stai la un serviciu sau sa pleci, sa continui sau nu o relatie. Liberul arbitru te lasa pe tine sa faci ce vrei. Asa cum spuneam si atunci cand nu iei o decizie, iei una. Poate ca nu cea mai buna, deoarece tocmai de aceea „nu faci nimic” si astfel poti sa te chinui mai tare si sa te framanti, sa nu dormi noptile si astfel sa iti cobori vibratia atat de tare incat sa ajungi la o stare generala de depresie. Nu invinovati pe nimeni de situatia in care te afli. Nu te invinovati nici pe tine. Doar asculta-te, acorda atentie dorintelor, trairilor, nevoilor tale si mergi intr-acolo.

Foloseste experientele prin care treci pentru a iti construi viata pe care TU ti-o alegi. Foloseste pozitiv liberul arbitru. Nu cadea in plasa victimizarii si a faptului ca nimeni nu intelege. TU trebuie sa intelegi. Fii creator. Lucreaza cu resursele pe care le ai la indemana si gaseste o modalitate prin care sa iti atingi telurile. Nu spune ca nu ai resurse sufieciente. Invata din greseli, devino flexibil.

Nu ii läsa pe altii sa iti rapeasca libertatea. Chiar si atunci cand iti este cel mai greu, vei putea gasi o cale prin care sa mergi mai departe. Gandeste-te la faptul ca esti liber sa decizi orice, oricand insa fa acei pasi in momentul in care esti constient de ceea ce vrei sa faci si nu actiona din furia sau disperarea momentului. Chiar daca faci greseli, cu totii gresim, asa ca da-ti seama ca acel lucru nu este rusinos si nici condamnabil. Si mai ales foloseste experientele prin care treci pentru a indrepta o situatie si pentru ca data viitoare sa o faci mai buna. Pentru a avea un alt rezultat trebuie sa iei alte decizii. Daca iti exerciti liberul arbitru mereu in acelasi fel, atunci acesta spune, ok „your wish is my command” si vei trai intr-o bucla din care nu vei alege o alta cale.

Nu uita ca ai libertatea de a fi cine vrei tu sa fii si sa iei deciziile pe care tu doresti sa le iei. Iar in functii de decizii/nondecizii se va reflecta viata ta in oglinda. Viata exact asta este. O insiruire de decizii/nondecizii luate. Iti place cum arata ea?

Poti sa mai citesti si Plexul solar, centrul unde se strang furia, grijile. Cum sa te echilibrezi

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *