afectiunile picioarelor
Din suflet,  Reiki

Afectiunile picioarelor indica un conflict intre teama de trecut, viitor si nevoia de stabilitate

Afectiunile picioarelor atrag atentia asupra faptului ca in tine se da o lupta intre teama de trecut, prezent si viitor. Picioarele sunt cele cu care te deplasezi in viata asa ca in functie de afectiunea lor, poti afla mai multe despre problemele pe care le ai de rezolvat.

Picioarele reprezinta contactul cu pamantul si cu energia lui hranitoare. Picioarele au legatura cu relatia si confilctele pe care le ai cu mama ta, situatii care uneori pot merge pana la momentul conceptiei.

Orice problema care are legatura cu picioarele, indica un conflict intre directie si miscare, dificultatea de a merge catre un scop si de asemenea arata nevoia de mai multa stabilitate si siguranta in viata.

Viitorul si orice forma imprevizibila te sperie. Iti este greu sa uiti trecutul.

Cand te dor picioarele, trebuie sa incetinesti pasul. Ai mai multa rabdare cu tine. Stai si analizeaza. In schimb, tu vrei sa grabesti lucrurile, sa te sprijini pe ceilalti, in loc sa te sprijini pe resursele tale interioare. Iti este teama ca nu vei putea „pune pe picioare” un proiect, o afacere.

Afectiunile picioarelor si mesajele din spatele lor

Afectiunile picioarelor iti dau semnale despre ceea ce ai de rezolvat in viata ta. Avem dupa cum urmeaza urmatoarele:

Picioarele umflate: denota o retinere a emotiilor cu privire la directia in care mergi cu viata ta. Excesul de emotii care se elibereaza este manifestat prin transpiratie. Iti este teama sa ramai in urma.

Picioarele reci sau inghetate: indica felul in care vezi relatia cu mama ta. Poate fi vorba de comunicarea cu ea, pe care o poti considera rece si distanta. Sau poate fi vorba de o situatie care are legatura cu moartea, care te ingheata.

Gambele: reprezinta puterea si capacitatea de a avansa in viata, de a merge inainte, lasand trecutul in urma. Picioarele te ajuta sa pasesti spre intalnirea cu oamenii, sa te apropii sau sa te indepartezi de ei. Piciorul stang reprezinta latura emotionala si faptul de a nu putea merge intr-un loc, chiar daca vrei acel lucru. Piciorul drept reprezinta partea rationala si faptul de a nu merge intr-un loc, chiar daca trebuie sa mergi acolo.

Afectiunile picioarelor indica faptul ca esti prea inradacinat in rutina ta cotidiana, in zona de comfort. Picioarele slabe indica faptul ca exista prea putina energie in ele, ceea ce reflecta o lipsa de siguranta, o incapacitate de a sta in picioare in fata unei situatii. Ai tendinta de a fi dependent de altii.

Picioarele subtiri indica faptul ca iti este greu sa fii conectat in lumea fizica, materiala si ca ai prefera sa dezlegi responsabilitatile, in loc sa ti le asumi. Picioarele groase indica faptul ca suporti o mare greutate: responsabilitatile pe care ti le asumi si uneori chiar si pe ale celorlalti.

Pulpele: daca ai dureri sau crampe in zona pulpelor, este un semn ca trebuie sa incetinesti ritmul. Vrei sa opresti anumite evenimente, dar te sperie acest lucru. Ai impresia ca totul merge prea repede. Iti este greu sa te pozitionezi fata de o situatie, persoana sau credinta. Cand este atins muschiul pulpei, pune-ti intrebarea daca nu cumva ti-ai fixat prea mult atentia asupra unei probleme? Poti sa fii prea incapatanat si sa nu iti asculti vocea interioara.

Tibia: daca este afectata, intreaba-te cat de mult te simti imobilizat. Tibia este ca un stalp care iti sustine corpul. Tibia reprezinata intoarcerile tale, dificultatea de a fi mobil. Ai impresia ca te-ai multumit cu putin in viata si asta te deprima. Posibil sa te simti atacat si sa simti envoia sa lovesti pe cineva cu piciorul. Nu ai incredere in tine si nu stii ce directie sa apuci.

Coapse: reflecta tendinta ta de a retine lucruri, de obicei legate de trecut. Coapsele reprezinta mai ales forta partii tale masculine, cea care contine toata puterea din tine. Daca aceasta este pusa sub semnul intrebarii si trebuie sa cedezi in anumite situatii, iti este greu sa accepti asta. Daca retraiesti mereu trecutul sau traiesti in culpabilitate fata de anumite evenimente, toate aceste lucruri se vor inmagazina in coapsele tale si vor deveni mai groase. Este posibil sa fi pastrat ranchiuna si suparare, deoarece te-ai simtit tradat. Fiind lipsit de incredere in tine, iti este teama sa mergi inainte. Nu iti traiesti din plin senzualitatea si dorintele sexuale, ceea ce iti provoaca furie si frustrare. Faptul de a avea un copil poate reactiva toare aceste rani din trecut iar coapsele vor fi afectate.

Pentru mai multe detalii poti citi cartea Marele Dictionar al bolilor si afectiunilor – Jacques Martel

Mai poti citi Coloana vertebrala, problemele ei si cauzele energetice din spate

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Sursa poza: colorfully.eu

2 comentarii

    • Irinelg

      Durerea la calcai indica in general faptul ca nu te simti sprijinita in ceea ce faci. Calcaiul fiind punctul de sprijin al corpului. Poti avea incertitudini fata de viitorul tau, nesatisfacuta de viata ta. Posibilitatea de a avea nevoie de un punct de sprijin in viata/de cineva.
      Te pup si sa iti fie de folos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *