Din suflet,  Reiki

Iubirea nu se cere, ci se ofera

Atunci cand iubesti si spui ca nu iti vezi viata fara acea persoana, ca ai face orice pentru ea, gandeste-te ce ar face ea pentru tine. Iti ofera iubire asa cum meriti? Sau trebuie sa te rogi de ea pentru a o primi? Atunci cand ajungi sa ceri dragoste cuiva, inseamna ca esti departe de a te iubi pe tine. Cu cat vei incerca mai disperat sa obtii acea afectiune, cu atat te vei distanta mai mult de ea.

Se spune ca intr-o relatie intotdeauna unul iubeste mai mult si altul mai putin. Acum depinde cat de mult si cat de putin. Acolo unde se pierde echilibrul intre a oferi si a primi, incepe razboiul intre cine pierde si cine castiga.

Asa cum am mai spus si alte dati, cred in echilibru in orice aspect al vietii. Cand acest echilbru este pierdut, atunci incep problemele in viata ta. La fel si in iubire. Atunci cand esti intr-o relatie iar tu trebuie mereu sa arati cat de bun, bland, muncitor, intelegator esti, cand faci mereu doar ceea ce vrea partenerul tau pentru a nu il supara sau gandesti total diferit despre anumite aspecte alte vietii, dar cu toate astea faci mereu contra a ceea ce simti, atunci esti pe calea gresita.

Iubirea nu se cere. Nu trebuie sa pari ceea ce nu esti, nu trebuie sa te comporti intr-un fel sau altul doar pentru a da bine pentru ca astfel sa te iubeasca partenerul tau. Sau sa accepti compromisuri majore pentru a fi cu un anumit om. Daca ajungi sa faci toate aceste lucruri doar pentru ca acea persoana sa nu plece din viata ta, te indrepti exact spre sfarsit..sfarsitul tau..

Tine minte, un om nu te iubeste doar pentru ca tu arati exemplar sau pentru ca te comporti impecabil. Cine te iubeste, te iubeste si va fi cu tine indiferent de situatie. Indiferent de ce va spune lumea, cat de „perfect” sau de „imperfect” esti. Cand cineva te iubeste si „defectele tale” ii vor parea dragute sau le va accepta pentru ca fac parte din tine.

Dar cand cineva nu te iubeste, va gasi pretext de cearta pentru orice fleac, oricat de mult ai incerca sa ii fi pe plac. Nu va fi niciodata suficient. Poate chiar il vei obosi. Nu va fi capabil sa vada tot ceea ce faci tu pentru el, pentru voi sau pentru relatie pentru ca va considera ca acele lucruri sunt de la sine, normale.

Nu te mai minti crezand ca totul va fi bine daca tu vei fi impecabil. Atunci cand ajungi sa ceri iubirea cuiva, esti atat de departe de a te iubi pe tine. Dar si asta este o lectie, chiar una foarte mare. Poate tocmai ca din acest motiv inca stai acolo, inca speri, inca esti meru disponibil pentru orice/oricand/oricat. Pentru ca trebuie sa inveti sa te iubesti si sa te respecti pe tine. Analizeaza-te in acele situatii cand lasi prea mult de la tine. Ce lasi, cat lasi, de ce lasi, de cand lasi..Crezi ca nu meriti sa fii iubit? Crezi ca meriti aceasta „pedeapsa”? Ei bine, nu. Sa iti iasa din minte acest lucru. Cu totii suntem persoane perfecte in toata imperfectiunea noastra. Iubeste-te, respecta-te. Cand vei incepe sa faci acest lucru, vei intelege ca tu chiar nu trebuie sa iti modelezi comportamentul doar pentru a fi iubit.

Fii tu, asa cum simti, cum esti, cum gandesti. Comunica cu omul de langa tine, spune-i ce te apasa, cum vezi tu o situatie, cum te simti in alta, invata sa spui „nu” cand e cazul. Accepta-l si tu pe el asa cum este si nu incerca sa il schimbi. Iubeste-l liber, lasa-l sa isi invete lectiile. Poti sa fii de-a dreapta lui, dar umar la umar, nu mai sus, nu mai jos. Atunci va inflori iubirea cu adevarat.

Daca aceste lucruri nu se intampla, intelege care iti este lectia si mergi mai departe pentru ca acel om nu va fi niciodata asa cum ti-ai creat tu imaginea despre el ca este. Altfel nu s-ar fi ajuns aici, tu nu te-ai fi comportat asa iar el te-ar fi iubit numai pe tine. Nu te-ar fi lasat niciodata sa pleci.

Nu uita asta, iubirea nu se cere, ci doar se ofera. Daca o ceri, nu se mai numeste iubire. Nici ceea ce tu vei oferi si nici ceea ce vei primi nu va mai fi iubire. Numeste-o dependenta, zona de comfort, obsesie, frica, numeste-o cum vrei tu, dar nu o numi iubire pentru ca nu este. Iubirea este si va fi mereu libera. Si va dori asa libera cum este, sa stea langa tine, doar cu tine.

Mai poti citi Inainte de a avea o relatie cu cineva asigura-te ca ai o relatie buna cu tine

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Fotografie de pe sleekcover.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *