Din suflet,  Reiki

Trezirea spirituala si conectarea cu Sinele Divin

Trezirea spirituala reprezinta intelegerea si recunoasterea faptului ca dincolo de corpul fizic mai exista CEVA. In fiecare fiinta umana exista o Putere Divina. Uneori nu o recunoastem, crezand ca este propria putere care face totul. Aceasta putere nemarginita sta adormita in noi pana in momentul trezirii noastre. Cand acest lucru se intampla, perceptia asupra existentei se va schimba pentru totdeauna.

Te-ai intrebat vreodata cine face ca inima ta sa bata sau ca trupul sa functioneze automat? CINE sau CE tine intreg Universul chiar si acolo unde aparent nu este nimic? Ce tine acel gol, nimic, din Univers sa functioneze? Ce tine planetele, gaurile negre, galexiile sa functineze perfect? Ce se afla in „nimic”?

Ei bine, in absolut tot, in toata energia creata sau necreata, exista Divinul, Dumnezeu, Allah sau in functie de relgie, ii poti da un nume. Dar nu este important numele, ci existenta Lui.

Din aceasta energie minunata care exista in tot Universul, in momentul in care un om se intrupeaza pe Pamant, o scanteie din Energia Lui, a Universului, se pogoara in acel om. Cum Divinitatea exista in orice lucru creat sau inca necreat, in momentul in care cineva se intrupeaza pe Pamant, odata cu el, o parte din Divin se manifesta in el. Si astfel, este superb sa realizezi ca tu, chiar il ai pe Dumnezeu in tine.

Eu cand am constientizat si am meditat asupra acestui lucru, am avut un moment in care intreaga perceptie asupra existentei a capatat un nou sens. Pai daca, o parte din El este in mine, inseamna ca si o parte din mine este in EL. Adica in fiecare celula din corpul meu fizic exista o Scanteie Divina care are propria constiinta, dar acea constiinta este de cele mai multe ori adormita la intrupare. Insa, cu cat mergi in profunzimea acestui lucru si in intelegerea lui, cu atat te vei apropia de momentul trezirii tale.

Vei intelege ca esti perfect. Nu ai cum sa nu fii perfect cand EL este la propriu in tine. EL te poate ajuta in fiecare clipa a vietii tale daca ii vei permite, daca Il vei ascuta. Adica, daca iti vei asculta corpul, intuitia, mesajele care iti vin. EL este in permanenta acolo. Trebuie doar sa asculti si sa simti.

Cu cat vei merge mai mult pe acesta cale, crede-ma ca un cu totul nou Univers se va deschide in calea ta, in tine. Vei simti asta cu toata fiinta ta, in inima ta, in tot corpul tau. Vei vedea acea scanteie Divina in orice om, in natura, in cer, in stele, in pomi, in animale, EL este acolo. Si cum El este ACOLO, este si AICI. Adica, in tine. Totul este interconectat.

Trezirea spirituala este o traire care este greu de explicat in cuvinte. Ea se poate produce treptat sau brusc. Dar vei stii cu siguranta cand acest lucru se intampla. Odata ce vei constientiza ce putere imensa se afla in tine, viata ta se va schimba, starea ta interioara va fi alta. Si chiar daca in viata ta vei avea probleme, vei putea merge prin furtuna linitit fara ca un fir de par sa ti se miste pentru ca vei stii, ca acolo este EL. Vei stii ca totul are un sens pe care candva nu l-ai inteles. Odata ce vei intelege aceste lucruri si acele „probleme” pe care le intampini vor capata un alt sens si capatand un alt sens, ele se vor transforma si poate chiar vor disparea pentru ca perceptia ta asupra lor va fi alta.

TREZIREA SPIRITUALA prin activarea centrilor spirituali

Probabil ca multi dintre voi ati auzit de „chakre”. Cuvantul „chakra” provine din sanscrita si inseamna roata, palnie, vortex. Deci sunt niste centri energetici, precum un vortex. Acesti centri sunt 7 la numar (chakre principale) si sunt interfata intre glandele endocrine corespunzatoare si exterior. Voi spune pe scurt, putin despre ele pentru a intelege mai bine ideea trezirii spirituale.

Cand trezirea spirituala incepe sa se manifeste, acesti centri se energizeaza si incepe astfel calatoria ta spirituala. Aceasta energie se mai numeste energia Kundalini sau sarpele Kundalini. Vei incepe sa ai tot felul de experiente noi, de senzatii pe care nu le-ai avut pana acum. De intrebari, de temeri, de indoieli, de bucurii..

Cand energia este trezita la nivelul primului centru, de la baza coloanei, corpul poate avea senzatie de caldura sau chiar durere in acel loc. Insa, nu iti fie teama. Este perfect normal deoarece esti in plina transformare. Aceste senzatii vor trece.

Cand Energia va incepe sa se miste, se va duce in sus pe centri. Va ajunge la al doilea centru, amplasat deasupra organelor sexuale. Aici poate fi insotita de trezirea emotiilor negative, precum mania sau lacomia. Daca se intampla astfel, este doar pentru a le expulza.

Cel de al treilea Centru se afla in zona plexului solar. Energia aflata in zona plexului, odata curatata, iti va aduce mai multa incredere in tine, mai multa „stralucire”. Daca te concentrezi pe aceasta zona in timpul meditatiei, vei simti multa forta interioara.

Urmeaza centrul inimii. Cand acest centru se deschide, este superb. Vei simti iubirea cum revarsa din inima ta. Vei privi cu dragoste tot ceea ce te inconjoara. Vei putea vedea Scanteia Divina din fiecare om.

La baza gatului se afla centrul comunicarii. Acest centru te inspira sa vorbesti cu iubire. Aici, comunicarea cu Sinele interior, cu Scanteia Divina devine tot mai clara si mai puternica.

Pe masura ce iti continui trezirea spirituala, energia se ridica intre sprancene. Cand acest centru este trezit, viata ta spirituala va capata o cu totul alta dimensiune. Vei avea un control asupra mintii mai eficient. Vei putea medita cu mintea calma. Marii conducatori au acest centru trezit. Cand este activat, incepi sa ai puterea de a cunoaste lucruri. Vei putea „vedea” dincolo de val. Aici poate aparea si clarvederea.

In final, cand energia ajunge pana in crestet, vei simti ca si cum ai o caciula pe cap sau vei simti ca un punct care te poate apasa in varful capului. Cand energia va ajunge la acest nivel, vei avea cele mai frumoase experiente. Vei simti ca esti una cu Divinul.

Si asa ajungem la inceputurile articolului. Acest lucru mi se pare cel mai important de retinut si de integrat din tot ceea ce am scris aici. Tu esti parte din Divin si El parte din tine. O farama din energia Universala, in momentul in care tu decizi sa te intrupezi, coboara cu si in tine. Deci, nu esti singur niciodata. Esti parte din Creatie. Odata ce vei intelege acest lucru si il vei integra, fericirea va umple locul nelinistilor. In orice clipa din zi si din noapte, te vei simti divin. Fericirea nu te va mai lasa din maini. Vei simti mereu prezenta lui Dumnezeu in tine. Cand energia se stabilizeaza aici, vei trai permanent o stare de fericire. Fie ca esti sarac, bogat, indiferent de statutul pe care il ai, vei simti o fericire launtrica. Vei straluci in absolut orice vei face si viata ta se va transforma.

NAMASTE!

Mai poti citi Misiunea personala si rolul pentru care ai venit pe Pamant

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

FOTO: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *