Cristaloterapie,  Din suflet,  Reiki

Cum sa purifici, sa incarci si sa programezi cristalele

In lumea antica cristalele erau considerate sacre si faceau parte din practicile religioase, medicinale, protectoare si divinatorii. Si in zilele noastre cei initiati sau deschisi catre lumea spirituala inteleg beneficiile acestora. Dar pentru ca aceste superbe minerale sa poata veni in ajutorul tau cu adevarat, trebuie sa le purifici si sa le incarci regulat. Haide sa vedem cateva modalitati prin care poti face acest lucru.

Cristalele exista de milioane de ani pe Pamant, iar de oameni sunt folosite in terapie de mii de ani. Pentru a intelege cum functioneaza cristalele, trebuie sa intelegem legatura din Pamant si corpul uman. 

Planeta Pamant este un organism care respira si care oglindeste in multe privinte corpul uman

Fiecare fiinta de pe planeta actioneaza ca o celula in cadrul unui sistem al acestui mare intreg. Regnurile animal, vegetal, pasarile, insectele si oamenii sunt toate parte integranta a marelui organism ce se numeste Pamant. Pamantul poseda un camp energetic sau aura, care consta din energia electromagnetica (lumina). Oamenii au si ei un camp electromagnetic (aura), care ii inconjoara si le strabate corpul. In interiorul Pamantului, platourile continentale se misca constant pentru a pastra echilibrul in corpul Gaiei. Cea mai densa componenta a sa o constituie energia elementului Pamant. Si in corpul nostru acest element este reprezentat de miscarile celor mai dense componente: oasele si muschii. Miezul fierbinte al Pamantului realizeaza o reciclare a acestuia, topind piatra, eliberand energie si caldura. Sistemul circulator al Gaiei actioneaza prin mareele oceanice si prin curgerea fluviilor, raurilor. Acesta este elementul apa reflectat in sistemele noastre circulator si limfatic. Respiratia Gaiei circula in interiorul si in afara organismului ei sub forma de gaze si aer. Acesta este elementul Vant, care este prezent si in corpul nostru sub forma repiratiei si a gazelor. 

Cristalele pot fi deosebit de utile pentru echilibrarea acestor forte elementare din organism. Fiecare mineral/roca vulcanica vibreaza pe o banda specifica de frecventa. Aceasta banda de frecventa rezoneaza cu frecventa corpului uman.

Cand introducem un cristal in campul nostru electromagnetic, frecventa corpului nostru va vibra la nivelul acelui cristal introdus. Asa se poate produce vindecare fizica cat si cea energetica.

CRISTALELE: MODALITATI DE PURIFICARE

Dupa ce v-am facut aceasta introducere pentru a intelege mai bine cum functioneaza cristalele, va propun mai jos modalitati prin care le puteti purifica. Exista mai multe feluri, insa eu le folosesc pe urmatoarele:

  1. Intotdeauna cand cumpar un cristal, simt nevoia de a il trece printr-un jet de apa. Si fac acest lucru cu toate cristalele noi, cat si cu cele pe care le detin de ceva timp. Astfel, trec cristalul/cristalele printr-un jet de apa cu intentia de a le curata de orice energii de vibratie joasa, de programe nebenefice facute in orice directie a timpului. Sa ramana canale perfect curate de lumina divina. Chem Divinitatea (fiecare cu cine rezoneaza), adica Dumnezeu, Arhanghelul Mihail, Raphael, Gavril, Fecioara Maria, Iisus Hristos, sa vina sa purifice acele cristale, asa cum am scris si mai sus, de orice fel de energii de vibratie joasa, de orice entitati malefice, duhurui necurate, sau de orice fel de programe sau subprogramne nebenefice, din orice directie a timpului. Sa ramana canale perfect curate de lumina divina, iar maestrii spirituali mentionati mai sus, sa incarce acele cristale cu energia lor benefica pentru binele suprem al celui care le purifica, pe toate planurile. Poti sa mai adaugi, „asa cum curge aceasta apa peste acest cristal, asa sa curga orice fel de energie de vibratie joasa, sa se duca cat mai departe, acolo unde vrea Dumnezeu.”
  2. Le poti trece prin fumul de tamaie, smirna, salvie, palo santo. Acestea sunt modalitati puternice de purificare. Daca nu ai, cumpara (oricum este bine sa tii in casa asa ceva pentru purificarea caminului). Dar pana sa cumperi, daca nu gasesti, trece-le macar prin bete aromate, de preferat cat mai naturale, de salvie, ienupar, mosc. Si ca de fiecare data, invocatiile facute.
  3. Apoi le poti lasa la incarcat la soare (aici depinde cel fel de cristal ai). Daca sunt cristale mai sensibile, adica cuarturi roz, in general cele deschise la culoare, nu le lasi mai mult de 3-4 ore maxim, pentru a nu isi pierde din culoare. Poate chiar mai putin. Le mai poti lasa la incarcat seara, la lumina lunii, stelelor, cerului, vantului. Iar invoci Divinitatea. (Dumnezeu/cu cine rezonezi tu), la care mai adaugi soarele, luna, cer, partile benefice ale mamei Pamant, sa te ajute sa curete si sa incarce cristalele cu energie benefica si sa le curetele de orice energii de vibratie joasa. Le poti lasa toata noaptea la incarcat. Atentie, daca este frig afara si le lasati direct pe geam, sa nu inghete. Deci, vedeti cum simtiti sa le lasati.

Acestea sunt cateva din modalitatile ce se pot folosi, modaliti cu care eu rezonez cel mai bine. Dar fiecare isi poate face propria modalitate.

La fel, ti-am dat exemple de lucruri pe care le poti rosti. Mai poti spune cate o rugaciune cand le purificati. De exemplu, „Tatal nostru” sau „Bucura-te Marie” sau Psalmii. Poti sa mai adaugi sau scoate ceea ce simti.

Cum sa incarci cristalele

Este simplu. Pentru cei care cunosc mai bine cristalele, sau care au facut cursuri de cristale, se poate face printr-o meditatie de intrare in cristal.

Dar pentru cei care nu au facut, este oricum simplu. INTENTIA PE CARE O DAi, ESTE MEREU CEA MAI IMPORTANTA! Adica, ia respectivul cristal in palme, poti pune palmele in forma de rugaciune in zona inimii sau fruntii si rogi cristalul sa te ajute pentru..iti dau un exemplu de forumulare. Tu poti spune asa cum simti. „Rog Divinitatea (lasa-te ghidata pe cine sa mai chemi pe langa Dumnezeu) sa ma ajute sa programez acest cristal pentru a atrage iubirea in viata mea. Sa inteleg si sa integrez energia iubirii in viata mea, sa atrag abundenta financiara, sa fiu sanatoasa fizic si energetic (AICI ITI DAU O FORMULARE PE CARE O POTI FOLOSI IN ORICE CONTEXT, NU DOAR AL PROGRAMARII CRISTALELOR..Cand te rogi pentru sanatate, roaga-te sa REFACI ORDINEA DIVINA ATAT IN CORPUL FIZIC, CAT SI IN CEL ENERGETIC, CU ACORDUL DIVIN, SPRE BINELE TAU SUPREM PE TOATE PLANURILE.

Cristalele se pot curata o data pe saptamana, la doua saptamani sau ori de cate ori simti ca este nevoie.

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

Mai poti citi Cum sa folosesti cristalele pentru crearea unui spatiu protejat

Mai poti citi si Rodonitul elimina ranile si cicatricile emotionale din trecut

Daca iubesti cristalele..si banuiesti ca o faci daca ai citit acest articol 🙂 ..poti sa intri si pe site-ul meu www.shamballacrystals.ro

Aici vei patrunde in lumea cristatelor, de unde iti poti achizitiona bijuterii din pieterele semipretioase cu care tu rezonezi. Nu uita, se spune ca nu tu alegi cristalul, ci cristalul te alege pe tine.

Poti sa imi dai de asemenea un like pe facebook aici pentru Shamballa Crystalas si pe instagram, un follow aici

NAMASTE!

Photo credit: Anastasia Atanasoska

www.sparki.ro

www.anastastasiasice.com

2 comentarii

    • Irinelg

      Buna. Deocamdata nu tin cursuri, probabil ca voi face pe viitor. Daca ai intrebari, poti sa imi scrii pe facebook pe Shamballa Crystals by Irinel Galasiu sau instragram pe Shamballa Crystals 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *