Uncategorized

Manastirea Ghighiu si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului

Manastirea Ghighiu este un loc unde o energie blanda te cuprinde inca din prima clipa in care intri in curte. In biserica se gaseste icoana facatoare de minuni a Maicii la care sute de oameni din intreaga tara vin sa se roage. Cum mergi in spatele manastirii gasesti un izvor tamaduitor de care se spune ca energia lui este pura si astfel poate ajuta pe fiecare dintre noi asa cum este mai bine pentru el.

Am ajuns ieri la Manastirea Ghighiu. Nu pentru prima data. Am fost de mai multe ori. Insa de fiecare data cand ajung ma cuprinde o liniste profunda, o stare de pace si ma simt mai „in mine”. Sunt atunci, acolo si atat.

Imi amintesc in urma cu ceva ani cand am ajuns pentru prima data acolo. Veneam cu un prieten de la munte cu masina. Povesteam despre locuri deosebite din Romania, despre biserici si manastiri. La un moment dat trage pe dreapta. Nu am stiut de ce. Am intrebat unde suntem. Mi-a spus ca voi vedea singura. Cand am coborat din masina mi-am dat seama ca suntem in fata unei manastiri. M-a bucurat acest lucru.

Inca de la intrare, se afla un mesaj frumos scris: „Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului.”

Curtea era foarte ingrijita, plina cu flori. Apoi am intrat in biserica. Acela a fost momentul in care puternice furnicaturi au inceput sa ma treaca prin talpi si prin palme. M-am conectat imediat cu acel loc. Atunci mi-am dat seama ca acela este un loc special. Am mai intrebat inca o data ce este acolo. Mi-a spus ca voi vedea si mi-a aratat lumea care statea la coada in fata unei icoane. M-am asezat si eu. Momentul in care m-am asezat in genunchi, am simtit cum toata inima, pieptul, chakra inimii se deschid. Am inceput sa ma rog si in timp ce ma rugam, o maica a venit si schimbat uleiul de desupra icoanei si a aprins candela. A fost un moment superb, de o incarcatura mare.

Icoana, diferita de alte icoane. Am aflat dupa istoria ei. Icoana Maicii Domului de la Manastirea Ghighiu mai este numita si Maica Domnului Siriaca si este considerata ca fiind o icoana facatoare de minuni. Adusa tocmai din Siria in anul 1958 de catre episcopul Vasilios Samaha si oferita Patriarhului Justinian Marina, in urma unui vis in care Maica Domnului i-a cerut sa ii duca icoana in acest loc. Icoana a fost adusa din Siria si depusa in Catedrala Patriarhala din Bucuresti.

Se spune ca Maica Domnului i-a cerut Preafericitului Patriarh in vis sa ii duca icoana siriaca la Manastirea Ghighiu. Astfel icoana a ajuns aici.

Despre minunile locului s-au scris multe, insa cred ca minunile se intampla pentru fiecare in felul sau. Eu iti recomand sa vii pentru a te conecta cu energia locului si a icoanei.

MANASTIREA GHIGHIU SI IZVORUL TAMADUIRII

Manastirea este de maici si am uitat sa mentionez ca se afla in satul omonim, in comuna Barcanesti, judetul Prahova, dinspre Bucuresti ajungandu-se pe Drumul National 1, pana aproape de intrarea in Ploiesti. 

In spatele manastirii se afla vechea biserica. Si in acea biserica eu am avut o revelatie puternica care mi-a ramas clar in minte si in clipa aceasta.

Iar mai in spate se afla acest izvor despre care se spune ca este tamaduitor. Toata plimbarea o faci printre pomi. Maicile se gospodaresc singure. Au stupi, pomi fructiferi, struti. Au chiar si pauni.

Exista si un magazin mare cu suveniruri. Recunosc, eu imi petrec mult timp intr-un astfel de loc. 🙂 Mergi acolo intr-o zi si vei vedea singur ce simtiti. Linistea te invaluie oricum la fiecare pas.

Am simtit sa scriu acum acest articol. Asa am primit mesajul. Asa il dau si eu mai departe catre voi. Poze noi nu am din pacate pentru ca nu am plecat cu gandul de a scrie. Am uitat sa mentionez ca biserica a fost renovata de curand. Este foarte frumoasa. Las aici cateva poze mai vechi, iar poza cu icoana facatoare de minuni…mai bine mergeti sa va conectati direct cu ea acolo si rugati-va pentru ceea ce simte fiecare dintre voi.

Mai poti sa citesti si „Iertarile”, exercitiul care te ajuta sa te eliberezi de trecut si de suferinta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *