Reiki

Energia chakrelor si rolul cristalelor in buna lor functionare

Chakrele reprezinta legatura dintre coprul fizic si cel subtil. Pe corpul uman se gasesc sapte centri pricipali de energie. Fiecare centru reprezinta un anumit tip de energie. Cand aceasta energie nu curge cum trebuie pot aparea blocaje si probleme de sanatate. Cristalele te pot ajuta in buna lor functionare.

Chakra inseamna „roata”, „vortex” de energie. In corpul uman exista sapte astfel de chakre principale, plus multe altele. Dar astazi vreau sa va vorbesc de cele sapte principale. Cand acestea nu functioneaza cum trebuie, se produc blocaje in corp, pot aparea probleme de sanatate. O modalitate de a tine acesti centri curati este cea de a lucra cu cristalele, de a le avea in casa, dar mai ales de a le purta, daca este vorba de corpul uman.

Cele 7 chakre, culori si cristale

CHAKRA RADACINA (MULADHARA): este situata in zona bazei sacrale, este de culoare rosie si are legatura cu supravietuirea, cu lucrurile concrete din viata, actiune, a face, tot ceea ce are legatura cu teluricul. Cand aceasta chakra nu functioneaza cum trebuie, vei deveni extrem de negativist. Iti vei face foarte multe griji legate de serviciu, de supravieturire, de bani pentru a trai, de casa. Vei fi blocat in frica. Pentru a o ajuta sa functioneze in echilibru, trebuie sa ai mai multe activitati legate de natura pentru ca astfel „sa prinzi radacini”.

CRISTALE CORESPONDENTE: jaspul rosu, hematit, granat, rubin, ochi de tigru

CHAKRA SEXUALA (SVADHISTHANA): situata la doua degete sub ombilic. Este de culoare portocalie. Ea este cea care guverneaza sexualitatea, creativitatea, emotiile. Cand nu functioneaza bine nu poti sa fii creativ in niciun aspect al vietii, emotiile iti sunt amortite, nu te poti conecta cu tine. Sexual poti sa nu simti placere, sa ai un apetit sexual scazut, sau din contra, sa ai un apetit sexual exagerat.

CRISTALE CORESPONDENTE: carneol, jasp, piatra lunii

CHAKRA PLEXULUI SOLAR (MANIPURA): situata in dreptul stomacului. Culoarea este galbena. Aici este situat centrul puterii. Pe aici intra enegia si tot pe aici tu dai enegie. De aceea este foarte important sa functioneze bine. Aici se afla toata vointa, personalitatea, disciplina, independenta. Cand nu funcioneaza bine vei avea o stima de sine scazuta, nu vei avea incredere in tine. Nu vei crede ca poti face lucruri. Vei simti ca ti-ai pierdut directia sau sensul in viata.

CRISTALE CORESPONDENTE: citrinul, ochiul de tigru, topazul, chihlimbarul

CHAKRA INIMII (ANAHATA): situata in dreptul inimii. De culoare verde si roz. Verdele reprezinta vindecarea emotionala, rozul reprezinta iubirea pura. Reprezinta totodata empatia, conexiunea cu ceilalti, compasiunea, aprecierea, frumusetea. Cand nu functioneaza bine vei fi inchis in fata iubirii. Vei repinge orice este legat de iubire, de a primi. Cand este dechisa, vei fi capabil sa primesti iubire, dar si sa oferi. Vei vedea frumuseta vietii si o vei lasa sa intre in viata ta.

CRISTALE CORESPONDENTE: cuartul roz, aventurin, jad, morganit, rodonit

CHAKRA GATULUI (VISHUDDHA): situata in zona gatului. Este de culoare albastra. Este centrul comunicarii, relationarii cu ceilalti, al exprimarii. Cand nu functioneaza bine, nu te vei putea exprima, vei fi inchis in tine, nu vei putea rosti ceea ce simti, ceea ce iti doresti. Sau poti sa fii irascibil, sa vorbesti urat cu ceilalti.

CRISTALE CORESPONDENTE: sodalitul, acvamarinul, turcoazul, lapis lazuli

CHAKRA FRUNCTII (AJNA): denumita si cel de al 3-lea ochi, situata in mijlocul fruntii. Este de culoare mov. Acesta chakra reprezinta clarvederea, sa vezi dincolo, sa vezi lumea spirituala, sa fii intelept. Sa iei decizii intelepte. Este legata de o intuitie buna, de ideea iluminarii, de conexiune cu Divinitatea. Cand nu functioneaza bine simti ca nu poti trece peste probleme, esti foarte mental, esti anxios, nu poti gasi rezolvari. Refuzi ce este spiritual pentru ca nu ai claritate.

CRISTALE CORESPONDENTE: ametist, safir, lapis lazuli

CHAKRA COROANA (SAHASRARA): situata in varful capului. Este de culoare alba. Este lumina. Reprezinta transcenderea. Aici nu mai exista timp si spatiu. Aici ai claritate mentala. Esti conectat la Sursa Universala. Prin chakra capului curge energia in tot corpul. Cand nu functioneaza bine te vei simti deconectat de la tot. De corpul tau, chiar si de la viata.

CRISTALE CORESPONDENTE: cuartul de stanca, diamantul

Daca doresti sa citesti mai multe despre aceste cristale, dar si pentru a putea achizitiona bijuterii din aceste pietre semipretioase, intra pe www.shamballacrystals.ro AICI

De asemenea mai poti citi Ametistul te protejeaza de atacurile psihice, te deschide catre intuitie si amplifica deschiderea celui de al treilea ochi

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook AICI si un follow pe instragram AICI

Daca ai citit articoul, inseamna ca ai o conexiunea cu lumea cristalelor asa ca te invit sa pastram legatura printr-un like pe pagina mea de facebook AICI si pe instagram AICI

Sursa foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *