cauzele energetice ale bolilor
Din suflet,  Reiki

Cauzele energetice ale bolilor: problemele parului

In spatele problemelor de sanatate, se afla cauzele energetice ale bolilor. Cand in planul spiritual nu sunt rezolvate, pentru a atrage mai mult atentia asupra necesitatii vindecarii lor, problemele energetice se transforma de multe ori in probleme de ordin fizic. Parul simbolizeaza forta, vitalitatea, libertatea, frumusetea, seductia si puterea. Sa vedem ce inseamna cand incepi sa ai probleme cu acesta.

Cauzele energetice ale bolilor daca sunt intelese cu adevarat te pot ajuta sa iti vindeci problemele de sanatate care ajung sa se manifeste in planul fizic. Odata ce intelegi de ce te confrunti cu anumite situatii, vei capata si cheia pentru ca tu singur sa te ajuti in a te vindeca.

Parul este ca o antena ce leaga planul fizic de cel spiritual. Dupa cum vei descrie starea parului tau, vei descrie astfel relatia pe care partea ta spirituala o are cu partea fizica, rationala. Intr-o anumita masura parul simbolizeaza partea feminina, creativitatea si intuitia. Parul fiind intr-o continua crestere iti reaminteste de faptul ca, in calitate de fiinta umana trebuie sa te responsabilizezi fata de cresterea ta personala sau de faptul ca ai puterea de a schimba vechile moduri de gandire care iti franeaza evolutia. Este interesant daca analizezi ca de obicei barbatii care au parul mai lung au de obicei suflet de artisti, sunt mai creativi sau visatori. Daca analizezi starea parului tau, iti poti da seama ca aceasta se aseamana cu starea ta emotionala.

Boli ale parului

Exista mai multe cauze care duc la aparitia afectiunilor parului: un puternic soc emotional, o reactie excesiva de neputinta fata de o anumita situatie, un conflict latent sau mai multe sentimente refulate, nelinisti, ingrijorare. Apare nervozitatea, creste instabilitatea emotionala iar fortele tale se epuizeaza. Traiesti intr-o dezordine interioara. Aceasta nesiguranta provine din frica de moarte sau din faptul ca nimic nu este permanent, ca totul se poate schimba brusc. S-a instalat indoiala in fata spiritualitatii si incepi sa iti pui intrebari. Il cauti pe Dumnezeu sau manifestarea Lui in viata ta. Ai nevoie de ceva care sa atinga adancul fiintei tale. Esti speriat(a) si vulnerabil(a). Te inchizi in fata energiilor vitale si parul se schimba. Devine gras, uscat, cade, albeste. Apare matreata ca un rezultat al conflictului interior fata de tine. Ai impresia ca nu poti sa stralucesti, sa te remarci in lume.

Ce trebuie sa iti spui si sa intelegi: „accept faptul ca am nevoie sa imi schimb gandurile si atitudinea fata de situatiile din viata mea. Accept sa fiu mai deschis(a) si sa observ ce se intampla in acest moment si mai ales felul in care ma comport in anumite situatii de viata.  Accept sa ma bucur de viata si sa fiu mai tolerant(a) fata de mine insumi.

Calvitia

Calvitia este pierdere partiala sau totala a parului. Parul reprezinta oglinda unei anumite forte interioare si a radacinilor tale. Gandeste-te la Samson din Vechiul Testament cum si-a pierdut forta dupa ce i-a fost taiat parul. Printre diversele tipuri de calvitie, la barbati se numara tipul chel si barbos, asociat cu un individ care isi foloseste mai mult capacitatile intelectuale decat pe cele emotioanle.

cauzele spirituale ale bolilor

Pierderea parului simbolizeaza faptul ca te-ai indepartat de Divinitate si de divinul din tine. Esti o persoana axata mai mult pe planul material decat spiritual. Este posibil sa ai o intuitie puternica dar preferi sa te axezi mai mult pe partea ratioanla si mentala. Daca iti pierzi parul, inseamna ca tensiunea interioara este atat de mare incat „iti vine sa iti smulgi parul din cap”. Daca iti pierzi parul, intrebarea este, ce crezi ca pierzi din viata ta sau ce iti este teama ca vei pierde in viitor (sau pe cine). Prin pierderea parului te eliberezi de tot ceea ce tii inchis in tine. Posibil sa fii primit putina tandrete, mai ales din partea tatalui si ai tendinta de revolta in fata autoritatii. Orice frica interioara duce la incapacitatea de a actiona, la disperare si tensiuni care te epuizeaza. Nu trebuie sa te lupti cu viata, ea este mere cu tine si parte din tine care te va ajuta daca o asculti si daca ramai deschis(a).

Pentru a opri procesul de pierdere a parului si pentru ca acesta sa creasca iar trebuie sa:  „accept sa imi fac schimbarile cuvenite in viata mea, care ma vor elibera de incarcatura emotionala suplimentara pe care am acceptat-o sa o port si de care nu mai am nevoie. Accept sa am incredere in viata cu certitudinea ca totul va fi mai bine.”

In loc sa iti cauti forta in exteriorul tau, care inseamna parul, accepta sa cauti in interiorul tau si sa extragi de acolo toata forta si curajul de care ai nevoie pentru a merge mai departe spre o noua etapa din viata ta.

Toate aceste explicatii le gasiti mai pe larg in „Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Cauzele subtile ale imbolnavirii” – Jacques Martel. In zile ce urmeaza voi continua sa va expun si alte cauze subtile ale altor boli. Daca aveti propuneri cu ce sa continui, lasati comentarii.

Va astept pe pagina mea de facebook unde puteti da un like aici si pe instagram cu follow aici

Mai puteti citi si Plexul solar, Centrul unde se strang furia, grijile. Cum sa te echilibrezi

 

 

4 comentarii

  • Moraru Mihaela

    Pe lângă faptul că mi-am pierdut părul în mai multe etape de la vârsta de 34 de ani. In prezent am o podoabă capilară rară. Însă acum aș vrea să știu mai multe despre „trombocitopenie”. Deoarece din noiembrie 2017 îmi scade hemoglobina. Va mulțumesc anticipat.

    • Bodorin Lucica Daniela

      Buna ziua! In 2017 sotul meu a facut o operatie iar in mine sa produs un soc emotional mi a fost frica ca va ramaine paralizat.Pina atunci aveam un par normal ma spalam la cap cu orce fel de sampon eu am parul lins si moale de cind ms stiu am grija de parul meu merg la coafor des imi fac tratamente de par il ingrijesc.Dar de atunci partea mea dreapta a scalpulii am si un virtej acolo dups spalare era atit de incurcat de ziceia ca ..nu puteam sa bag pieptanul in el era groaznic nu ma puteam descurca de atunci ma spal la coafor la sapt jumatatea stinga capului creste normal nu se incurca nu se toceste.Dar partea dreapta creste mai greu si acum .Si a mai revenit de atunci dar tot se mai incurca un pic .A fost groaznic.Multumesc.Tin sa spun ca am fost la medic am luat tratament bla bla..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *