Din suflet

Obsesia, boala care te paralizeaza mental

Obsesia este o boala a gandirii. Atunci cand esti obsedat de ceva sau de cineva, intreaga ta atentie, toata energia este indreptata spre punctul obsesiei. Ideile revin intr-un mod repetitiv si amenintator. Chiar daca esti constient de caracterul irational al acestori idei, nu faci altceva decat sa te indrepti mereu catre ele. In timp, acest lucru poate deveni nociv atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea mentala.

Obsesia, de cele mai multe ori, te face sa nu mai vezi lucurile asa cum exista ele in realitate. Se poate face obsesie pentru multe lucruri, de la un gen de haina pe care ti-l doresti, pana la a obtine un anumit job, a face neaparat un anumit lucru, obsesie fata de curatenie, pana la ajunge sa ai obsesie fata de un om. De multe ori, aici se confunda cu iubirea. Dar iubirea nu are nimic in comun cu obsesia. Cu cat iti doresti obsesiv mai mult un lucru, cu atat te indepartezi de el.

Daca ai o personalitate obsesionala, exista mari sanse sa fii o persoana plina de indoieli, care are multe dificultati in luarea deciziilor si care traieste o ambiguitate iubire-ura, fata de sine sau fata de ceilalti.

Obsesia si frica permanenta

Obsesiile pot imbraca forme variate: o fobie fata de ceva sau de cineva, ganduri fara oprire fata de „ceea ce s-ar putea intampla”. Cand esti „intr-o criza obsesiva”, intreg sistemul tau de gandire este paralizat. Traiesti o tensiune interioara, o mare neliniste. Tocmai de aceea este important sa gasesti un punct de interes in viata ta, care sa iti ofere acea liniste interioara de care ai nevoie.

Persoanele care sufera de obsesie, sunt aspre cu ele, se critica si se judeca foarte mult. Se panicheaza cand se gandesc la viitor, chiar daca de cele mai multe ori teama este nefondata. Aceasta frica, te face de cele mai multe ori sa ramai in zona ta de confort, sa eviti in a iti face visuri sau planuri, deoarece te gandesti ca ceva rau se poate intampla. Trebuie sa lasi de-o parte toate aceste ganduri, toate lucrurile care nu iti fac bine sau oamenii care nu iti sunt benefici.

Renunta la ceea ce este negativ. De astazi, devino stapan pe viata ta. Priveste intr-un mod obiectiv toate lucrurile frumoase care ti se intampla si accepta ca viata vrea doar ceea ce este mai bun pentru tine. Elibereaza-te de tot ceea ce nu are sens in viata ta si invata sa te apropii mai mult de latura ta divina. Asa te vei conecta la forta ta launtrica. Ai incredere in vocea interioara care te indruma mereu spre ceea ce este mai bun pentru tine.

Mai poti citi si Cum sa iti protejezi mintea de negativitate

Daca doresti sa pastram legatura, poti sa imi dai un like pe facebook aici si un follow pe instagram aici

FOTO: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *